FULL RULLE MOT SOMMEREN: Gårdsbestyrer Carl-Fredrik Sandkroken-Olafsen (t.v.) og avtroppende leder i Tveten gårds venner, Marianne Helle, gleder seg til mange fine helger på gården fremover. Foto: Caroline Hammer
FULL RULLE MOT SOMMEREN: Gårdsbestyrer Carl-Fredrik Sandkroken-Olafsen (t.v.) og avtroppende leder i Tveten gårds venner, Marianne Helle, gleder seg til mange fine helger på gården fremover. Foto: Caroline HammerBilde 1 av 1

Tettpakket vårprogram på Tveten gård

Det blir alt fra språkkafé, markedsdager og familiedager på Tveten gård de neste ukene. Vårprogrammet slutter med Internasjonal dag, og gårdsbestyrer og Tveten gårds venner lover både god mat og fantastiske opplevelser.

– Vi har fått 85.000 kroner til aktiviteter for å fremme psykisk helse, som vi skal bruke på språkkafé hver søndag, en hyggelig kveld for våre medlemmer og Internasjonal dag i juni, sier avtroppende leder i Tveten gårds venner, Marianne Helle.

Hun sitter med hovedansvaret til og med Internasjonal dag 12. juni, før Monique Nyberget Hiller tar over.

– På Internasjonal dag ønsker vi å ha en moteoppvisning med folkedrakter fra andre land. Vi har noen som er med allerede, men dersom man ønsker å være med, eller vil vise fram noe annet fra sin kultur, må de gjerne ta kontakt, oppfordrer Helle.

I tillegg blir det massevis av god mat fra alle verdenshjørner. Det ser spesielt gårdsbestyrer Carl-Fredrik Sandkroken-Olafsen fram til.

– Det er veldig godt, lover han.

Mindre ensomhet

Langt flere enn tidligere kjenner på ensomhet nå enn før pandemien. Tveten gårds venner har merket det godt.

– Da vi åpnet påmeldingen for våre medlemmer til å bli med på jazz, ost- og rødvinskveld, så tok det tolv minutter før vi måtte stenge påmeldingen. Det gikk så raskt unna, sier Helle, som tror at årsaken er at mange har savnet å ha noe å gjøre de siste årene. Når det da endelig skjer noe igjen, er nok mange ivrige.

– Det blir veldig gøy. Vi har fått med oss et herlig band, og jeg har fått lov til å bidra på to av nummerne, røper Helle, som spiller saksofon.

Et annet av hennes hjertebarn er språkkafeen, der personer med andre morsmål enn norsk møtes for å øve og kose seg. Klassiske norske vafler står selvsagt på menyen.

– Der har jeg fått med meg noen av de faste til å bidra. Så lærer de også litt om den norske kulturen ved å hjelpe til bak disken.

– Det er jo også en integreringsmetode, tilføyer Sandkroken-Olafsen raskt.

Tveten gård

Tveten gård

Fullpakket program

Internasjonal dag 12. juni blir naturligvis selve toppen av kransekaka på vårprogrammet på Tveten gård, men gårdsbestyreren lover at det blir massevis av aktivitet på gården i helgene framover.

– Kafeen er åpen, vi skal ha markedsdager, familiedager, konserter og mer fram til vi avslutter før sommerferien med Internasjonal dag, forteller Sandkroken-Olafsen engasjert.

Dermed er det duket for flere fine helger på Tveten gård. Og om du ønsker å hjelpe til, er det bare å ta kontakt.