HØYT AKTIVITETSNIVÅ: Lek og moro fra start til slutt, beskriver årets gatefest veldig bra. Foto:
HØYT AKTIVITETSNIVÅ: Lek og moro fra start til slutt, beskriver årets gatefest veldig bra. Foto:Bilde 1 av 1

Ti år med gatefest

På lørdag inviterte Sletteløkka arrangementer til gatefest på lekeplassen i Askelia for tiende gang på rad. Som alltid strømmet naboene til, og selv hadde arrangørene litt ekstra å by på i år.

– Ti år er veldig moro, da må vi slå litt på stortromma, smiler styreleder Inger Lise Høst i Sletteløkka arrangementer.

Lekeplassen i Askelia borettslag fylles opp med hoppeslott, klovner, ansiktsmaling, aktiviteter, boder, sukkerspinn, pølser og mange festglade mennesker hvert eneste år. Nå som de har 10-årsubileum valgte de å gjøre det eneste rette og tilføre litt mer til programmet.

– Oslos miljømaskot «Miljøhelten Tigra» kommer på besøk. Vi skal ha fotballturnering, og så har vi selvfølgelig noen kaker på lur, sier Høst.

Det er ingen hemmelighet at folk er blitt glad i gatefesten og oppmøte var det lite å si på også i år.

Sammensveiset nabolag

– Folk er veldig flinke til å møte opp, noe som er veldig hyggelig å se. Denne dagen er like fin som alltid og ikke minst moro å være en del av, sier styrelederen.

Det at de kan arrangerer gatefesten år etter år, setter hun stor pris på.

– Det er kjempegøy. Godt nabolag og mennesker som liker å være sammen er oppskriften, smiler Høst.

At det er gøy på nabolagsfest kan Fatima (10) skrive under på. Hun viste seg å være best med rockering og tok fort rekorden.

– Jeg er som regel her hvert år. Leke er det beste med denne dagen. Det er mange her og mye forskjellig å være med på, sier tiåringen.

Starten på «uka»

Bassima (11) og Sumayo (12) bor på Linderud, men en tur innom lekeplassen på Askelia tar de gjerne.

– Dette er en veldig bra dag. Maten, være med andre og møte de som bor her er det beste. Jeg liker å være med på festen, sier Sumayo.

Nå som den suksessfulle familiedagen har gått av stabelen er det ikke lenge til hele området fylles med liv og røre. Gatefesten kan nemlig ses på som startskuddet for Veitvet og Sletteløkka-uka. «Uka» ble arrangert for første gang i 2007 og byr på lek og moro helt fram til det hele avsluttes med torgshow og den tradisjonelle kåringen av Veitvetpiken og -gutten førstkommende søndag, 22. september.