SØKER HJELP: Frøydis Arnesen (f.v.), Linda Aas, Kirsten Berrum, Kristian Ellingsen, Ole-Jørgen Pettersen og Ivan Andreassen håper at noen kan møte opp på tirsdag ettermiddag for å hjelpe til med å få opp teltene som skal tas i bruk under årets Steinhoggerfestival.
SØKER HJELP: Frøydis Arnesen (f.v.), Linda Aas, Kirsten Berrum, Kristian Ellingsen, Ole-Jørgen Pettersen og Ivan Andreassen håper at noen kan møte opp på tirsdag ettermiddag for å hjelpe til med å få opp teltene som skal tas i bruk under årets Steinhoggerfestival. FOTO: Rolf E. WulffBilde 1 av 1

Trenger noen ekstra «sterke» armer til rigging av Steinhoggerfestivalen. Blir du med?

Steinhoggerfestivalen nærmer seg med stormskritt. Nå gjøres de siste forberedelser. I den anledning spør arrangørene om frivillig hjelp fra lokalmiljøet.

– Vi har blant annet flere større telt som skal settes opp, forteller Frøydis Arnesen.

Hun står sammen med en liten gjeng i Steinhoggerhagen hvor festivalen som vanlig skal finne sted.

Klokka 12

– Når først teltene har blitt levert hadde vi et lite håp om å få satt dem opp allerede i dag. Men akkurat nå er vi for få. Her trengs det flere for å få dem opp, konstaterer Frøydis.

Akers Avis Groruddalen er tilfeldigvis innom og foreslår at vi kan lage en liten etterlysning og legge ut på nettsiden.

– Suverent. Det er på tirsdag vi egentlig skal begynne å få ting på plass her. Hvis noen har mulighet for å komme hit fra klokka 12.00 og utover er det kjempefint. Vi trenger spesielt hjelp med å få satt opp teltene. Noen sterke armer, humrer Frøydis.

– Vel, trenger ikke være kjempesterk da. Hvis vi er mange nok blir det uansett ikke snakk om særlig tunge løft.

Litt veiledning

Ellers oppfordrer hun folket til å stille som frivillige, både i dagene før festivalen som starter allerede på fredag, og gjennom helgen når den holder på.

– Det er overhodet ikke snakk om mye arbeid, men kun om å være til stede og bidra med en rekke småting. Et eksempel er å hjelpe til i teltet hvor ungene skal få prøve seg som steinhoggere. Litt veiledning. Du kommer og går akkurat som det passer deg. Hvis du likevel skal på festivalen er det bare å si fra når du kommer om det er et eller annet du kan hjelpe til med. Det er ikke verre enn det. Det hadde vært strålende med litt ekstra hjelp, smiler Frøydis.

Litt mat

– Du får samtidig selve Steinhoggerfestivalen enda mer under huden. Du blir en del av det unike miljøet, legger hun til.

Men det er spesielt på tirsdag det hadde vært ekstra fint med hjelp til å få opp teltene som skal benyttes under festivalen.

– Vi stiller med drikke og litt mat i arrangørteltet for alle som bidrar. Kom å bli med, oppfordrer Frøydis.

Det er egentlig bare å møte opp hvis du vil hjelpe til, eller sende en mail til: steinhoggerfestivalen@gmail.no. Frøydis er å treffe på telefon 98 42 75 94. Du kan også gi en beskjed via festivalens Facebook-side.