Steinhoggerfestivalen

Bildeserie
KUNSTNERISKE GUTTER: Helge Braathen (t.v.) og Jan Lange/Søppelmann Jansson skaffet seg hvalen til Maria «Scotty» Oberstein.

«Scotty» måtte ta farvel med hvalen «Whoooo» da Helge og Jan sikret seg auksjonens heteste objekt

Bildeserie
MINI STEINHOGGERE: Eivor (8, f.v.), Isak (7) og Amelia (8) prøvde seg som steinhoggere under veiledning av steinhoggersjef Chris Fleurie.

Steinhoggerne har hogget i snart to døgn. Men lørdag hogget også små steinhoggerentusiaster i vei

Bildeserie
DOBBEL GAFFEL: Steinhogger og «kokk» Chris Fleurie viser frem et av steinhoggerverktøyene som faktisk ligner en gaffel. Men når hoggerne skal spise Chris sin deilige pasta benyttes normal gaffel.

Da skrubbsulten meldte seg, var det sjefen sjøl som rørte i grytene. Ekte steinhoggermat sto på menyen

GRORUD: Det er ikke trønder-katedralen Nidarosdomen arrangementskomiteen til Steinhoggerfestivalen står foran - men Grorud kirke, laget med Grorudgranitt av steinhoggere. Her med Frøydis Arnesen, Kai Lofthus, Kirsten Berrum og Christopher Fleurie.

Hva har steinhoggeren på Edinburgh slott og steinhoggeren på Nidarosdomen til felles?

SØKER HJELP: Frøydis Arnesen (f.v.), Linda Aas, Kirsten Berrum, Kristian Ellingsen, Ole-Jørgen Pettersen og Ivan Andreassen håper at noen kan møte opp på tirsdag ettermiddag for å hjelpe til med å få opp teltene som skal tas i bruk under årets Steinhoggerfestival.

Trenger noen ekstra «sterke» armer til rigging av Steinhoggerfestivalen. Blir du med?

I HAGEN TIL KAFE STEINBRA: Uteplassen og grøntarealet ved Kafé Steinbra skal på søndag huse årets steinhoggerfestival. Kirsten Berrum og de andre initiativtakerne har på tross av pandemien og dens ringvirkninger greid å stille i stand et skikkelig program til festivalen på søndag. Foto:

Søndag er det duket for steinhoggerfestival på Grorud

MUNTRE STEINHOGGERTONER: Birgit Jøkling og Groruddalen Arbeiderkor fremførte sitt kjente Steinhoggertablå og formidlet steinhoggernes historie på Grorud med sang og musikk. Foto:
Steinhoggerfestival i miniformat:

Musikk, kos – og selvsagt … steinhogging

Abonnement
MINIFESTIVAL I VENTE: Frøydis Arnesen (t.v.), Ivan Andreassen, Jan Lange og Chris Flurie inviterer til festival også i år. Selv om det hele blir litt annerledes enn tidligere år, håper de store og små vil hygge seg med årets utgave. Foto:

Nedskalert festival – med omvisning i Grorud kirke

Abonnement
FESTIVALKLAR TRIO: Chris Flurie (t.v.), Ivan Andreassen og Frøydis Arnesen jobber i disse dager med å gjøre området klart til helgens festival. Foto:

Steinhoggertreff på Grorud – for fjerde gang

Foto:
Steinhoggerfestivalen 2018, fredag:

Steinhoggerne er i full gang

Abonnement
KLARE FOR FESTIVAL: Kirsten Berrum (f.v.), Chris Fleurie, Cecilia Rockwell, Steinar Enerly og Frøydis Arnesen gleder seg til alle deltakerne er på plass og startskuddet for årets steinhoggerfestival går. Foto:

Steinhoggerne kommer tilbake

Abonnement
STEINHOGGERFESTIVAL: Som en av initiativtakerne inviterer Frøydis Arnesen til en samling for finsteinhoggere fra hele verden. Foto:

Klare med tredje utgave av Steinhoggerfestivalen

PÅ ETT BRETT: Finsteinhoggere og representanter for arrangøren samt auksjonarius samlet på et brett. Hel til venstre ser vi Kirsten Berrum fra festivalstyret, litt til høyre for midten med hvitt sjal står steinhogger etterkommer og medlem av festivalstyret, Frøydis Arnesen, nummer tre fra høyre er auksjonarius Bjørn Haug, deretter steinhogger og medlem av festivalstyret, Chris Fleurie og helt til høyre medlem av festivalstyret, Steinar Enerly. Foto:

Den store steinfesten

Abonnement
GLEDER SEG: Arrangør Frøydis Arnesen og steinhogger Chris Fleurie gleder seg til Steinhoggerfestivalen 11.-13. august.
 Foto:

Klart for Steinhoggerfestivalen

Abonnement
I GANG: Oliver Annaly var godt i gang andre dag av festivalen. Foto:

Folk strømmet til
Steinhoggerfestivalen

Abonnement