DEN STORE DAGEN: I dag håper Joakim Boberg på å levere foran dommere, publikum og tv-seere (Foto: TV 2).
DEN STORE DAGEN: I dag håper Joakim Boberg på å levere foran dommere, publikum og tv-seere (Foto: TV 2).Bilde 1 av 2
FREDAG KVELD: Joakim Boberg deltar i det populære sangprogrammet «The Voice», og fredag kveld er han på tv-skjermen (Foto: TV 2).
FREDAG KVELD: Joakim Boberg deltar i det populære sangprogrammet «The Voice», og fredag kveld er han på tv-skjermen (Foto: TV 2).Bilde 2 av 2

Ute av The Voice

Knut Marius Djupvik er ikke den eneste Groruddølen som har vært i ilden de siste ukene. Musiker Joakim Boberg fra Grorud har levert show etter show på The Voice. I gårsdagens episode, 3. mai, røk han ut. Likevel håper han på en lys fremtid i musikkbransjen.

Gjennom pre-cast, blind audition, duell og knockout har Boberg imponert både publikum og dommere på scenen. Med Ina Wroldsen i ryggen som sin mentor fremførte han «Life on Mars» av David Bowie på årets andre direktesending av The Voice.

I et tidligere intervju med avisen fortalte han at han gledet seg til å fremføre en av Bowies mest kjente låter, selv om han ikke kunne røpe hvilken på det tidspunktet.

– Låta er skrevet av en ikonisk artist som gikk bort for ikke så lenge siden. Jeg er veldig glad i hans musikk, og det er en ære å skulle fremføre en av hans største låter, sier han.

Fra Grorud til The Voice: – Surrealistisk

Tilbakemeldingen Boberg fikk av Wroldsen var ikke annet enn skryt.

– Jeg er så stolt, det koster deg så mye og jeg vet hva du legger i denne teksten. Hvordan teksten beveger deg. Min kjære lille Joakim, du nailet det, applauderte mentor Ina under direktesendingen.

FREDAG KVELD: Joakim Boberg deltar i det populære sangprogrammet «The Voice» og fredag kveld er han på tv-skjermen (Foto: Tv 2).

Berg-og-dal-bane

På Facebook takket han for opplevelsen og alle menneskene Boberg har møtt under innspillingen. Nå går turen til hytta for å slappe av og lade opp til hans neste musikalske planer. I innlegget forklarer han de siste ukene som en berg-og-dal-bane.

– Da jeg meldte meg på i juli i fjor, tenkte jeg det hadde vært gøy om jeg kom meg gjennom pre-cast til blind audition, så hadde jeg i hvert fall fått oppleve å stå på den scenen bare. Aldri hadde jeg i min villeste fantasi sett for meg at jeg skulle synge meg gjennom pre-cast, blind audition, duell, knockout, og helt til direktesending. Det har vært en berg-og-dal-bane, med søvnløse netter og intensive dager, men shit, for en opplevelse. Jeg har møtt så vanvittig mange fine mennesker. (...) Og takk til deg, Ina Wroldsen, for at jeg har fått jobbe med deg, for din dedikasjon og tilstedeværelse, for alle gode råd, tilbakemeldinger og metaforer, og for at du aldri går rundt grøten. Det har vært et veldig, veldig givende samarbeid, med noen jeg føler snakker samme språk som meg, og jeg setter så enormt stor pris på dynamikken vi har hatt. Du er helt rå. Takket være deg har jeg utviklet meg masse og lært mye om meg selv og hva som er riktig vei videre for meg. Tusen, tusen takk for alle positive og motiverende tilbakemeldinger jeg har fått fra alle gjennom dette lille eventyret, og tusen takk til alle som har stemt på meg! Det er bare helt utrolig hvor mye støtte og hvor mange fine ord jeg har fått. Selv om dette kapittelet er over, må jeg understreke at det er nettopp det det har vært - et kapittel. Nå starter et nytt et. Nå skal jeg dra til hytta og først og fremst ta det fullstendig med ro, puste ut og slappe helt av noen dager. Og svare på alle de fine meldingene jeg har fått. Så skal jeg skrive musikk. Masse musikk. Dette er ikke det siste dere hører fra meg, skriver Boberg.

Albumet han holder på å lage er i popsjangeren og utforsker noen av hans dypere tanker, ideer og opplevelser.

– Vil bety enormt mye å gå videre!