BLID KUNSTNERGJENG: Snefrid Rekdal (f.v.), Brit Morken, Sigrun Myklebust, Astrid Olsson, Thorild Ramm, Randi Engehaugen og Kjerstin Ness (sittende) er storforn¿yde etter nok et vellykket julemarked i Trosterudvillaen. Foto:
BLID KUNSTNERGJENG: Snefrid Rekdal (f.v.), Brit Morken, Sigrun Myklebust, Astrid Olsson, Thorild Ramm, Randi Engehaugen og Kjerstin Ness (sittende) er storforn¿yde etter nok et vellykket julemarked i Trosterudvillaen. Foto:Bilde 1 av 3
SJARMERENDE ROM: Man skjønner godt at malergruppa Pustehullet har valgt Trosterudvillaen som sitt sted å avvikle julemarked. Foto:
SJARMERENDE ROM: Man skjønner godt at malergruppa Pustehullet har valgt Trosterudvillaen som sitt sted å avvikle julemarked. Foto:Bilde 2 av 3
SPESIELL ATMOSFÆRE: Med en god kopp kaffe og deilig kake kan man slå seg ned og bli videre inspirert av maleriene som er hengt opp over alt i Trosterudvillaen. Foto:
SPESIELL ATMOSFÆRE: Med en god kopp kaffe og deilig kake kan man slå seg ned og bli videre inspirert av maleriene som er hengt opp over alt i Trosterudvillaen. Foto:Bilde 3 av 3

Vel gjennomført julemarked i Trosterudvillaen

Godt besøk i en som vanlig unik atmosfære. Damene i malergruppa Pustehullet kunne puste ut etter nok et vellykket julemarked i Trosterudvillaen.

– Vi har solgt mye og publikum har vært begeistret. Vi er kjempefornøyde, slår Snefrid Rekdal fast på vegne av seg selv og de seks andre damene i malergruppa.

– I tillegg har vi fått så mye ros. Vi har mange faste besøkende og de sier vi blir flinkere for hvert år som går, legger hun til.

Litt dramatikk

– Jeg synes tilbakemeldingen om at vi utstråler varme var god å få, smiler Thorild Ramm.

SPESIELL ATMOSFÆRE: Med en god kopp kaffe og deilig kake kan man slå seg ned og bli videre inspirert av maleriene som er hengt opp over alt i Trosterudvillaen.

SPESIELL ATMOSFÆRE: Med en god kopp kaffe og deilig kake kan man slå seg ned og bli videre inspirert av maleriene som er hengt opp over alt i Trosterudvillaen.

Hun forsikrer med et smil at det gjaldt dem selv og ikke varmen på peisen som fikk en av kundene til å komme med den beskrivelsen.

– Men det er lett å bli oppglødd og fredelig til sinns når vi er så heldige at vi kan arrangere julemarkedet vårt i Trosterudvillaen. Vi blir aldri lei av å fortelle om hvor unikt det er her, og den gode atmosfæren som allerede finnes bak veggene her, slår hun fast.

Litt dramatikk utspant seg imidlertid da de plutselig sto uten vann i huset.

– Heldigvis fikk vi orden på det ganske kjapt. Det ordnet seg før det var på tide å koke mer kaffe, humrer Snefrid.

Tittet og handlet

For selvsagt hadde de et vell av kaker og vafler og varm drikke til salgs.

– Det må til når de besøkende slår seg ned etter å ha gått rundt, tittet og handlet. Det gir samtidig en mulighet til å nyte husets atmosfære og spesielle stil. Vi har hengt opp malerier i alle rommene. Så mens man nyter noe godt mens man sitter i sofaen eller en av stolene, kan man ta enda noen blikk på maleriene – og bestemme seg for et kjøp hvis man har vært litt usikre.

SJARMERENDE ROM: Man skjønner godt at malergruppa Pustehullet har valgt Trosterudvillaen som sitt sted å avvikle julemarked.

SJARMERENDE ROM: Man skjønner godt at malergruppa Pustehullet har valgt Trosterudvillaen som sitt sted å avvikle julemarked.

– Det er mye jobbing. Vi bruker en hel dag på å få alt på plass, så to dager med marked og kafeteria, før det går noen timer til å rigge alt ned igjen. Men heldigvis er det mindre å rigge ned enn å henge opp, sier Thorild lurt.

Et flott gjennomført julemarked med bra salg og massevis av hyggelige kunder. Men likevel et vemodig julemarked siden det var første gang Karin Eklund ikke var til stede. Det var hun som startet Pustehullet og som var en kunstnerisk mentor for dem alle.

– Vi savner Karin. Hun var til stede i fjor, men var såpass svekket at hun ikke selv stilte ut. Dessverre mistet vi henne rett før jul i fjor. Men vi lover å fortsette i hennes ånd. Det er hun som er grunnen til at vi alle er her – og det skal vi fortsette med. Neste år er vi tilbake igjen, lover Snefrid.