Det startet som en tilfeldighet: Wulff jobbet på et oppdrag i Johan Sverdrups vei på Risløkka, og så bestemte han seg tilfeldigvis for å bla gjennom sin egen frimerkesamling samme kveld.
– Og der dukket frimerker av Johan Sverdrup opp! fortalte han engasjert til publikum.
Denne oppdagelsen vekket en tanke – kunne det være flere frimerker knyttet til steder, personer, eller hendelser i Groruddalen? Undringen førte til grundig research, og Wulff kunne avsløre at hele 30 frimerker har en form for tilknytning til Groruddalen.
Det var denne samlingen han presenterte for den fullsatte «Gubbegruppa» i Høybråten menighetshus, bestående av eldre menn – mange av dem selv med lange samlertradisjoner. Responsen var overveldende:
– Jeg trodde aldri jeg skulle bli møtt med en slik entusiasme for et foredrag om frimerker! sa Wulff.
Før foredraget hadde rukket å begynne gikk det faktisk tomt for sitteplasser, noe som ifølge Gubbegruppas arrangører er sjelden å se.
Et historisk bakteppe
Frimerkene, som for Wulff har blitt en portal til fortidens Groruddalen, inkluderer blant annet viktige figurer som Johan Sverdrup, ansett som «den norske parlamentarismens far». Hans frimerke og hans historiske bosted på Nordvoll gir Sverdrup en unik posisjon i både norsk politikk og i dalens frimerkehistorie.
En annen markant skikkelse på frimerkeutgivelsene er forfatteren Johan Falkberget, som bodde i Groruddalen fra 1909 til 1922. Falkberget, kjent for å ha skrevet blant annet «Bør Børson jr.», er avbildet på frimerker og er minnet med plaketter og en byste i Groruddalen. Også Sigrid Undset, en av Norges nobelprisvinnere i litteratur, har fått æren av å pryde frimerker. Undset har en helt spesiell tilknytning til dalen, og hennes verk lever videre blant annet gjennom navn på veier i Tveita-området.
Trygve Lie, Norges første generalsekretær i FN og en ekte groruddøl, ble også nevnt under foredraget. Lie representerer Groruddalens bidrag til verdenshistorien også med et frimerke knyttet til hans statue på Furuset.
En gjenopplivet hobby
Wulff er en del av en generasjon der «alle gutta samlet på frimerker», men med årene ble frimerkene lagt til side av de fleste. For pensjonistene på Høybråten vekket imidlertid Wulffs foredrag en varm nostalgi og en fornyet interesse for frimerkekunsten. Flere delte egne minner om årene de brukte på å samle, og Wulff understreket frimerkets status som «verdens største hobby» med historier om hvordan frimerkesamlingen blomstrer igjen – særlig i Asia – hvor han tilbringer halve året sammen med sin kone – og deres 11 katter.
Med et fengende foredrag kom Wulff virkelig i kontakt med forsamlingen. Som takk for det inspirerende foredraget mottok han blomster og rungende applaus. Wulffs lidenskap har nå ikke bare gitt ham en rolle i lokalhistorien, men også vekket frimerkeinteressen til live igjen hos mange av Groruddalens eldre.
– Jeg føler meg både beæret og rørt, avslutter Wulff etter å ha mottatt blomster for det enestående foredraget.