HUMØRET PÅ TOPP: Søppelplukkerne utførte jobben med glans.
HUMØRET PÅ TOPP: Søppelplukkerne utførte jobben med glans.Bilde 1 av 5
SAMLET: Denne gjengen ryddet og gjorde det fint.
SAMLET: Denne gjengen ryddet og gjorde det fint.Bilde 2 av 5
INGEN TVIL: Her skal søpla.
INGEN TVIL: Her skal søpla. Bilde 3 av 5
LANGS VEIEN: Søppelplukkerne tok seg fram over alt.
LANGS VEIEN: Søppelplukkerne tok seg fram over alt.Bilde 4 av 5
GODT DOKUMENTERT: Innsatsen ble godt dokumentert med mobiltelefonen.
GODT DOKUMENTERT: Innsatsen ble godt dokumentert med mobiltelefonen. Bilde 5 av 5

Bedriften tar tak for miljøet:

– Kundeservice er noe redusert, de ansatte er ute og plukker søppel i nærområdet…

Fredag 14. juni dedikerte Grundfos Norge arbeidsdagen til å rydde søppel i lokalområdet. Kundene ble informert på forhånd om at kundeservicen ville være noe redusert, da alle de ansatte deltok på det årlige prosjektet «Hold Norge Rent».

– Jeg synes det er et veldig fint initiativ at vi bryr oss om miljøet vårt. Vi har ikke fått noen kundeklager, så jeg tror at kundene liker det vi gjør. Det at vi faktisk gjør noe sammen bidrar til et bedre samhold og vi som ansatte blir bedre kjent med hverandre. Vinn, vinn hele veien, sier Danijela Kalelic, som jobber på serviceavdelingen og sørger for at de har fornøyde servicekunder.

En av de ansatte i Oslo, Helge Syversen, delte sin bekymring over hva de fant under ryddingen:

– Det er sjokkerende å finne poser med avføring kastet ut i det høye gresset og 1 ½ liter-flasker fulle av urin ved Alf Bjerckes vei i nærheten av hovedkontoret. Mest sannsynlig kommer dette fra trailerparkering. I løpet av 2 timer ble 5-6 søppelsekker fylt av blandet søppel som isopor, sneiper, sigarettpakker, plast og møbler. Det kan virke som at veien blir brukt som en stor søppelkasse.

SAMLET: Denne gjengen ryddet og gjorde det fint.

Innsats for en renere og bedre verden

Siv-Camilla Strøm, ambassadør for Community Engagement i Grundfos Norge, forteller om selskapets engasjement og fremtidige planer:

– Vi som jobber i Grundfos er veldig privilegerte, siden vi kan bidra til noe positivt i vårt nærmiljø. I august når alle ansatte er samlet til «Bærekraftsdagen» vil fokus være på vann, og 10. oktober vil vi markere Verdensdagen for psykisk helse. Jeg synes det er ekstremt motiverende å jobbe i et selskap som er så opptatt av å skape en bedre verden.

INGEN TVIL: Her skal søpla.

Grundfos er et internasjonalt konsern med over 20.000 ansatte på verdensbasis. De ansatte får bruke tre arbeidsdager til veldedig arbeid hvert år.

I Norge jobber det 80 ansatte ved kontorene i Bergen, Trondheim, Larvik og Oslo. De ansatte satte sine vanlige arbeidsoppgaver til side for å rydde i nærmiljøet. Aksjonen var godt planlagt, så det ble en sosial «arbeidsdag» med rydding i fokus.

– Grundfos gjør noe unikt ved å tilby alle ansatte tre dager betalt fri hvert år for frivillig arbeid.

– Jeg er imponert over engasjementet og resultatene vi oppnår. Dette gir oss muligheten til å gjøre en forskjell innen vann, klima og mennesker – noe som gjør oss stolte av å jobbe i Grundfos. Grundfos sitt mål er å nå 50 pst. frivillig deltakelse innen 2030, og sist fredag deltok langt flere! sier Dag E. S. Gramstad, administrerende direktør i Grundfos Norge, entusiastisk.

LANGS VEIEN: Søppelplukkerne tok seg fram over alt.

– Dersom alle bedrifter bidrar, kan vi virkelig utgjøre en forskjell!