Foto:
Foto:Bilde 1 av 5
Foto:
Foto:Bilde 2 av 5
Foto:
Foto:Bilde 3 av 5
Foto:
Foto:Bilde 4 av 5
Foto:
Foto:Bilde 5 av 5

Informasjon fra Bydel Bjerke

Velkommen til møte i Bjerke bydelsutvalg torsdag 1. september klokka 18.00.

Møtested: Ulvenveien 80. Møtet blir også strømmet direkte via bydelens side på Facebook.

Åpen halvtime:
Møtet starter med åpen halvtime der publikum gis anledning til å stille spørsmål eller fremme synspunkter uten debatt. Velkommen!

Ønsker du å fremme dine synspunkter i åpen halvtime?
Send påmelding til tommy.muniz@bbj.oslo.kommune.no

Et utdrag av saker til behandling:

• Østre Aker vei 90 – detaljregulering på høring

• Regional utviklingsplan for Helse Sør-Øst på høring

• Økern Torg – 2. gangs høring

• Strategisk boligplan for eldre med hjelpebehov – høring

• Begrenset høring regulering av Brobekkveien 31, Brobekk senter

Orienteringer til bydelsutvalget:

• Bydelsdirektør Bovild Tjønn

– Orienterer om siste nytt på flyktningsituasjonen i bydelen.

• Seksjonssjef Psykisk helse og rus, Magne Mostue

– Informerer om Bjerkemodellen, og hvordan bydelen jobber systematisk i samarbeid med beboere og Boligbygg for å sikre et best mulig bomiljø i Refstadveien 100. En modell med eksponeringsverdi til andre bydeler.

Lars Erik Fuglesang
Leder, Bjerke bydelsutvalg

Møter i komiteer, råd og utvalg
Alle møter er åpne for publikum. Se bydelens webside for mer informasjon.

Østre Aker vei 90 – detaljregulering på høring


Stor-Oslo eiendom foreslår å omregulere Østre Aker vei 90 m.fl. fra næring til blandede formål med bolig, næring, undervisning, barnehage, handel, torg m.m.

Planområdet, kjent som Siemens-tomta, ligger mellom høyspentlinja i turvei D6 og Østre Aker vei og er på ca. 109.000 kvm og rommer i dag næringsbebyggelse.

Nå er det også tilrettelagt for «nye næringer» her, med sosiale entreprenører og bydelsaktiviteter under arbeidsnavn «Startblokka».

Områdets kjente bygg «Siemensblokka» eller høyblokka, videreføres i planen, sammen med tre andre næringsbygg av ny dato. Øvrig bygningsmasse rives og erstattes med boliger. Boligene legges i fire halvåpne kvartaler med høyder på hovedsak 5 – 6 etasjer, der fire blokker får 8 – 9 etasjer, med gatetun imellom som knytter området til turveien. Ned mot Østre Aker vei beholdes dagens næringsbygg som en skjerm mot veien, men også to av de nye boligkvartalene blir liggende med en side som får fasader vendt mot riksveien og omtrent samme avstand til veien som næringsbyggene.

Mellom høyblokka og de nye boligkvartalene anlegges et større samlingspunkt for området – et romslig torg på ca. 4,4 daa. Det anlegges også et torg ved innkjøring fra Østre Aker vei og et «adkomst-torg» mellom eksisterende næringsbygg mot vest og det store nye torget.

Adkomst for kjørende blir som i dag, fra Østre Aker vei. Planområdet knyttes til turvei D6 med de tre gatetunene som gir koblinger mot vest, øst og nord for gående og syklende. Gående og syklende kan nå Linderud t-banestasjon via gatetunene og opp til Linderudveien. Parkering legges under terreng med innkjøring i vest, fra adkomsttorget.

Uteoppholdsareal legges dels i indre gårdsrom og dels på tak. Det åpnes for utadrettet virksomhet, som servering, service og handel i første etasjene ut mot det store torget. Feltet mot vest legges ut til andre formål enn bolig – her er planen åpen for ulik bruk for å gi fleksibilitet for ulike framtidige behov (lager, handel med plasskrevende varer, undervisning, flerbrukshall, kontor, offentlig eller privat tjenesteyting).

Planen åpner for et samlet volum på 126.000 kvm BRA, hvorav 36.000 er eksisterende bygg med høyblokka og tre relativt nye næringsbygg. Det reguleres opptil 72.600 kvm BRA bolig, som kan gi 790 leiligheter. Det åpnes for bruksendring av høyblokka fra kontor til bolig. Boligtallet gir behov for en barnehage på mellom 6 – 8 avdelinger, noe som foreslås lagt mot øst, nokså nær dagens grøntstruktur med Veitvetparken.

Regional utviklingsplan for Helse Sør-Øst på høring

Regional utviklingsplan er Helse Sør-Øst RHFs overordnede strategi. Den sendes nå på høring.

Oslo kommune er bedt om å avgi en felles høringsuttalelse. Bydelene er derfor bedt om å avgi innspill til kommunens uttalelse innen 8. august, med mulighet for å ettersende endringer i behandling i bydelsutvalget 1. september.

I likhet med forrige regionale utviklingsplan har den reviderte planen fire hovedmål for utviklingen av spesialisthelsetjenesten:

• Bedre helse i befolkningen, med sammenhengende innsats fra forebygging til spesialiserte helsetjenester

• Kvalitet i pasientbehandlingen og gode brukererfaringer

• Godt arbeidsmiljø for ansatte, utvikling av kompetanse og mer tid til pasientbehandling

• Bærekraftige helsetjenester for samfunnet

Økern Torg – 2. gangs høring

Økern torg, kommunens eiendom mellom Løren skole og Lørenbanen, reguleres til park, skole, barnehage og boliger med torg og areal for service, servering og lignende. Saken var på høring august 2021, mange merknader er innarbeidet og planen er såpass mye endret at den nå er på andre gangs høring.

De viktigste endringene gjelder større park, bredere grøntdrag mot nord, færre boliger og noe lavere byggehøyde. Antall avkjørsler er redusert fra fire til to, det er bedre skille mellom kjørende og gående til skolen og skole/barnehage er flyttet noe mot sydøst.

Bydelen ser positivt på disse endringene, men mener planen fortsatt kan bli bedre ved å øke utearealene til barnehagen, bredden på tverrforbindelsene mellom boligene, bredden på turveien, sikre universelt utformede forbindelser internt i området og bedre private forhager. Det bør også arbeides videre med å avbøte støy mot boligfasader, rekkefølgekrav og hensyn til trafikksikkerhet og miljø i anleggsfasen.

Strategisk boligplan for eldre med hjelpebehov – høring

Utkast til Strategisk boligplan for eldre med hjelpebehov er oversendt bydelen på høring. Planen beskriver framskriving av behov for utbygging av heldøgns omsorgstilbud for eldre i Oslo.

Frist for høringssvar er 2. september 2022. Bydelsdirektøren har oversendt sin innstilling og legger til grunn at bydelsutvalgets vedtak kan sendes 3. september.

Begrenset høring regulering av Brobekkveien 31, Brobekk senter

Det pågår omregulering av Brobekk senter, Brobekkveien 31. Planen omfatter et etablert forretningssenter på 1 etasje, men også eksisterende boligblokk mot Brobekkveien er inkludert i planområdet.

Omregulering tar sikte på oppføring av et tett boligkvartal på rundt 6 etasjer med forretning/service i første etasje som legges rundt et indre gårdsrom med uteoppholdsareal. Det legges også opp til noe uteoppholdsareal på tak. Parkering legges i all hovedsak i kjeller, med innkjøring fra Martin Borrebekkens vei.

Planen er sendt på 2. gangs høring ettersom det er gjort flere endringer i planforslaget etter 1. gangs høring.

Koronavaksine fjerde dose

Dersom du er 65 år eller eldre og har fått 3 doser anbefaler vi at du får en ny oppfriskningsdose (dose 4).

Vi sender sms til deg over 65 år med mulighet til å bestille time. Dosen kan gis tidligst 4 måneder etter siste oppfriskningsdose eller tidligst 3 uker etter gjennomgått koronasykdom.Det anbefales et lengre intervall etter gjennomgått koronasykdom, da dette gir bedre immunrespons.

Nydalen vaksinesenter
Adresse: Gullhaugveien 6, 0484 Oslo

Har du behov for heis, benytt inngang fra Gullhaug torg 1.

Reise med kollektivtransport:
Nærmeste t-banestasjon: Nydalen
Bussruter med stopp i nærheten: 4B, 30, 37, 51, 56, 56B, 58

Telefon: 404 10 251
E-post: vaksine@bna.oslo.kommune.no