ALLE SKAL MED: Bydel Grorud ønsker at alle barn og unge skal ha muligheten til å delta på fritidsaktiviteter, og viderefører derfor ordningen med tilskudd til familier med vanskelig økonomi. Foto:
ALLE SKAL MED: Bydel Grorud ønsker at alle barn og unge skal ha muligheten til å delta på fritidsaktiviteter, og viderefører derfor ordningen med tilskudd til familier med vanskelig økonomi. Foto:Bilde 1 av 2
INGEN DRAKAMP: BU-leder Mobashar Banaras (t.v.) og Øystein Eriksen Søreide i Bydel Grorud er skjønt enige om å videreføre aktivitetsmidlene til barn og unge. Det gleder Anujan Kathirkamalingam og Reda Foad Bader Al- Shemmari, selv om førstnevnte griper muligheten til å måle litt krefter med bydelsdirektøren. Foto:
INGEN DRAKAMP: BU-leder Mobashar Banaras (t.v.) og Øystein Eriksen Søreide i Bydel Grorud er skjønt enige om å videreføre aktivitetsmidlene til barn og unge. Det gleder Anujan Kathirkamalingam og Reda Foad Bader Al- Shemmari, selv om førstnevnte griper muligheten til å måle litt krefter med bydelsdirektøren. Foto:Bilde 2 av 2

Bydel Grorud betaler kontingenten:

Alle skal få være med

Selv om Bydel Grorud befinner seg i en vanskelig økonomisk situasjon, er det noen tilbud man er skjønt enige om å opprettholde. Blant de viktigste finner vi ordningen der bydelen hjelper familier med tilskudd til fritidsaktiviter.

Bydel Grorud fortsetter ordningen med tilskudd til fritidsaktiviter for bydelens unge. Til tross for et svært presset bydelsbudsjett, er både bydelsutvalget og administrasjonen enige om at dette tiltaket må beholdes.

– Selv om økonomien er stram, velger vi å opprettholde dette. Vi vet at det er mange familier der ute som trenger den lille ekstra hjelpen, sier bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide.

– Hele ideen er at barn og unge på Grorud skal ha like muligehter, uansett hva slags bakgrunn de har. Jeg er stolt av at vi klarer å prioritere dette, supplerer BU-leder Mobashar Banaras (Ap).

Foregangsbydel

Ordningen med tilskudd til fritidsaktiviteter begynner å bli ganske innarbeidet på Grorud, og man kan slå seg på brystet med å ha vært en foregangsbydel.

Likevel kan man til tider tro at det er en godt bevart hemmelighet.

– Når jeg er ute og snakker med folk, skjønner jeg raskt at ikke alle kjenner ordningen, sier Banaras.

Dette bekrefter to av høstens nye fjes på Arbeiderpartiets lokalvalgsliste,

Reda Foad Bader Al-Shemmari og Anujan Kathirkamalingam.

– Dette er faktisk første gang jeg hører om dette tilbudet, sier Reda.

At ikke engang to politisk engasjerte ungdommer kjenner til ordningen, viser at man fortsatt har en vei å gå med å opplyse folk om at muligheten er der.

Spre ordet!

De to ferske lokalpolitikerne tror veien å gå rett og slett er å spre ordet, og gutta mener dette ikke bare gjelder ungdommene selv.

– Be foreldrene dine ta en tur innom trening eller øvelse, og ta en prat med lederen. Finn ut av dette sammen. Vi vet at mange sliter litt med økonomien, og da er det veldig bra at dette blir sett og tatt tak i.

Gutta tror mange kanskje ikke helt tar inn over seg hvor mange som har det stramt økonomisk.

– Alle tror Norge er et så utrolig rikt land – for alle. Sånn er det faktisk ikke, og jeg tror det er utrolig viktig at vi klarer å nå ut med dette.

– Dere tror ikke det er en høy terskel for å be om denne hjelpen?

– Nei, det tror jeg faktisk ikke. I hvert fall ikke fra ungdommen selv. På et fotballag, for eksempel, har man gjerne så god kjemi med treneren at det er helt uproblematisk å si at man trenger litt hjelp med kontingenten, tror Reda.

Selv om det fort blir idrettslagene man bruker som eksempler på kontingent, er det viktig å understreke at dette gjelder alle slags fritidsaktiviter – fra korps til teater.

Søknadsfristen er 1. mai.