Birgitte Rommen utenfor Kafé Steinbra
Birgitte Rommen utenfor Kafé Steinbra

Birgitte Rommen er død. Hun var en gledesspreder og maten hennes var berømt

I helga fikk vi den triste meldinga om at vår alles kjære Birgitte Rommen, drifter og vertinne av Kafé Steinbra i 10 år, døde torsdag etter kort tids sykdom.

Birgitte kom som en frisk vind da Kafé Steinbra åpnet etter mange års restaurering av det historiske huset i Grorudveien 5. Kafeen ble raskt kalt kulturkafeen på Grorud. Her ble det under Birgittes gode ledelse og initiativ konserter, utstillinger, quiz, festivaler, klassefester, minnesamvær med mer.

Flere av oss foreslo henne til Kulturprisen i Grorud bydel. Hun var en gledesspreder og maten hennes var berømt, hun laget spennende og smakfull mat. For eksempel ville mange ha hennes oppskrift på ungarsk gulasj – den var unik. Hun var på mange måter midtpunkt for kultursamlinger på Grorud i et helt tiår, men var sjøl svært beskjeden og forsiktig.

Birgitte og kafeen fikk venner og brukere langt utenfor Grorud bydel. Da hun måtte avslutte sin karriere her, heiet hun og støttet opp om de nye drifterne. Vi er mange som vil savne henne dypt.

Vi tenker på hennes familie i sorgen.

Tone Buberg

Bisettelse Vestre gravlund, nye kapell, 24. april kl.14.30.