PLASS TIL FLERE: Kristin Bakka (til venstre) og Janne Gjølstad ønsker nye brukere velkommen til Løkta. Foto:
PLASS TIL FLERE: Kristin Bakka (til venstre) og Janne Gjølstad ønsker nye brukere velkommen til Løkta. Foto:Bilde 1 av 1

Det er plass til flere på Løkta

Trenger du et fast holdepunkt i hverdagen? Eller vil du strikke, drikke kaffe, spille bordtennis eller bare slå av en prat med hyggelige folk? Da kan Løkta aktivitetssenter være stedet for deg.

Løkta er et aktivitetssenter for mennesker med psykiske helseutfordringer. I november flyttet Løkta til midlertidige lokaler i Romsås senter, men tilbudet er det samme som før.

– Vi ønsker å skape tilknytning og tilhørighet i et trygt og godt miljø. Noen kommer innom nesten hver dag, mens andre er her kanskje en gang i uka. Tilbudet er åpent for alle mellom 18 og 67 år som bor i Bydel Grorud, sier Kristin Bakka.

Hun er psykisk helsearbeider og daglig leder på Løkta. I dag er hun på jobb sammen med miljøterapeut Janne Gjølstad.

Strikking og golf

Opp en trapp ved grønnsaksbutikken på Romsås senter. Der finner du Løkta aktivitetssenter. Rundt langbordet sitter et titall mennesker denne mandag formiddagen. Noen blar i en avis, andre sitter med strikketøyet.

Løkta er åpent hver ukedag. På onsdager er det lukkede grupper, men de andre dagene er det åpent for alle.
– Vi har plass til flere brukere. Her er alle velkommen, sier Kristin Bakka.

I tillegg til å være et åpent treffsted, byr Løkta på ulike aktiviteter.

– Vi har håndarbeid, quiz og bordtennis, blant annet, sier Kristin Bakka.

– Men det mest populære er nok golf, som er en gruppe med påmeldte deltakere. Om sommeren spiller vi utendørs, mens om vinteren spiller vi i en innendørs golfsimulator. Det er mange som har fått golfdilla, sier Janne Gjølstad.

Hyggelig sted

Gjølstad forteller at de ansatte får mange gode tilbakemeldinger fra de som bruker stedet.
– Folk sier det er et hyggelig sted. Og det synes vi også, sier hun.

Hun får støtte av en av de faste brukerne, Mireille Kalleberg.
– Det er bra på Løkta! Og vi er veldig glade i dem som jobber her. De er fine å prate med, og de er flinke til å muntre oss opp, sier hun.

Kalleberg bor på Ammerud og besøker Løkta cirka fire ganger i uka.
– Jeg strikker, maler og prater med de andre. Det beste med Løkta er at jeg har noe å gå til. Et fast holdepunkt i hverdagen. Det er veldig viktig.

Vil du være med?

Det er plass til flere på Løkta. Kunne dette vært noe for deg? Da kan du ringe og avtale et møte.
– Vi vil veldig gjerne at nye brukere ringer på forhånd, slik at vi kan sette av tid til en ordentlig velkomstsamtale. Men hvis man heller ønsker å møte opp, er det greit, det også, sier Kristin Bakka.

Telefonnummeret til Løkta er 954 79 611.