x Foto:
x Foto:Bilde 1 av 2
LEDIGHET: Her ser man oversikten over helt og delvis ledige i Oslo per 17. november.  (Illustrasjon: NAV) Foto:
LEDIGHET: Her ser man oversikten over helt og delvis ledige i Oslo per 17. november. (Illustrasjon: NAV) Foto:Bilde 2 av 2

Dramatiske ledighetstall

Arbeidsledigheten i Oslo økte med nesten 2500 den siste uka, en dobling fra uka før.

Ifølge NAV er nå 34.555 personer nå registrert som helt eller delvis ledige i hovedstaden. Oslo er fylket med den høyeste andelen av helt og delvis arbeidsledige med henholdsvis 5,6 og 3,1 prosent av arbeidsstyrken. Tilsvarende tall for landet er på 3,8 og 2,6 prosent. Byen står også for over 40 prosent av alle de nye helt og delvis ledige i landet siste uke.

– Også den siste uken ser vi at ledigheten fortsetter å øke i Oslo. Ledighetsveksten er nesten dobbelt så høy sammenlignet med uken før. Størst økning ser vi innenfor yrkesgruppen reiseliv og transport, noe som igjen fører til at ledighetsøkningen er størst i sentrumsbydelene og for de under 30 år.

– Mange av arbeidsplassene som er berørt ligger nemlig i sentrumsbydelene, der det bor mange unge som jobber i restauranter, barer og andre serveringsvirksomheter som nå rammes av koronatiltakene, sier Sonja Skinnarland, direktør i NAV Oslo.

LEDIGHET: Her ser man oversikten over helt og delvis ledige i Oslo per 17. november.  (Illustrasjon: NAV)

LEDIGHET: Her ser man oversikten over helt og delvis ledige i Oslo per 17. november. (Illustrasjon: NAV)

Høyt i dalen

Den høyeste arbeidsledigheten i byen finner vi i Søndre Nordstrand med 7,1 prosent. Tett bak følger Alna og Stovner, med henholdsvis 6,6 og 6,5 prosent helt ledige. Litt lengre ned på listen finner vi Bjerke og Grorud, med 5,9 og 5,2 prosent. Grorud er som eneste Groruddals-bydel den eneste under Oslo-gjennomsnittet.