BEKYMRET: Leder i Enhet Øst, John Roger Lund, sier det er urovekkende å holde politifolk i karantene, men understreker at beredskapen ikke er nedjustert, og at Enhet Øst har ressurser til å utføre samfunnsoppdraget sitt. Foto:
BEKYMRET: Leder i Enhet Øst, John Roger Lund, sier det er urovekkende å holde politifolk i karantene, men understreker at beredskapen ikke er nedjustert, og at Enhet Øst har ressurser til å utføre samfunnsoppdraget sitt. Foto:Bilde 1 av 1

Korona-situasjonen:

Enhet Øst har satt ansatte i karantene

Politifolk som har vært utenlands den siste tiden er av sikkerhetsmessige grunner satt i karantene.

Samtidig understreker leder i Enhet Øst, John Roger Lund, at politiet har tilstrekkelig med ressurser til å utøve sitt samfunnsoppdrag.

– Det er en situasjon som bekymrer, men vi gjør våre tiltak og det innebærer blant annet å holde ansatte hjemme.

Lund sier det dreier seg om et fåtall ansatte, blant annet en som har vært på reise utenfor Norden. Enhet Øst har også satt ansatte til hjemmekontor for å holde dem friske, og stå klare til å agere dersom flere politiansatte blir satt i karantene eller blir syke.

I tillegg til å holde ansatte i karantene og ansatte satt til hjemmekontor har politistasjonen på Stovner iverksatt en rekke tiltak. Kantina er stengt, trimrom er stengt, og dusjene er stengt. Det vil også bli tatt en fortløpende vurdering på hvorvidt politivakta på stasjonen skal holdes åpen eller ikke.

Omsorg

Torsdag ble skoler og barnehager over hele landet stengt. Politiansatte som kan bli nødt til å være hjemme med barn er et tema som har vært diskutert.

– På lik linje med andre arbeidsgrupper i samfunnet har også politiet omsorgsansvar for barn som vi må ta høyde for.

Politiet forbereder seg nå på at stengte skoler vil medføre større folkemengder i det offentlige rom.

– Vi har ikke nedjustert beredskapen, tvert derimot, vi har en formening om at det kommer til å være blant annet mer ungdom ute, og det diskuterer vi med blant annet bydelene.

Lund oppfordrer avslutningsvis publikum til å følge med på politiets hjemmesider.