AVGRENSET OMRÅDE: Dette bilde viser det berørte området på Teisen og Etterstad. Nå er derimot vannet friskmeldt og Vann- og avløpsetaten opphever kokeanbefalingen. Foto:
AVGRENSET OMRÅDE: Dette bilde viser det berørte området på Teisen og Etterstad. Nå er derimot vannet friskmeldt og Vann- og avløpsetaten opphever kokeanbefalingen. Foto:Bilde 1 av 1

Nå oppheves kokeanbefalingen for beboere på Teisen og Etterstad

Mandag denne uke sendte Vann- og avløpsetaten ut kokeanbefaling for beboere på Teisen og Etterstad etter funn av bakterier i drikkevannet. Nå er vannet friskmeldt.

I forbindelse med kokeanbefalingen fra Vann- og avløpsetaten (VAV) uttalte beredskapsleder Sigurd Grande at en friskmelding av drikevannet først ville skje etter tre serier med rene prøvetakinger. Nå anser VAV vannforsyningen som ren.

– Det er ikke funnet feil på våre systemer, heller ikke indikasjoner på at det er problemer med systemene. Vi har hatt tre rene serier med prøver, og det er gledelig, sier Grande til avisa.

VAV har hatt kontinuerlig dialog med helsemyndigheter under kokeanbefalingen, og det er ikke kommet rapporter om utbrudd av sykdom. Men, man vet fremdeles ikke hvordan vannet ble infisert.

– Det skjer av og til at man finner bakterier i drikkevannet uten at man hvordan det har skjedd, fortsetter Grande.

Avføring og forurensning

Det var på mandag at VAV sendte ut kokeanbefaling for beboere i et avgrenset område på Teisen og Etterstad etter funn av bakterien Clostridium perfringens. Smitten oppstår etter avføring og forurensning i drikkevannet, og kan lede til diaré. Det skal derimot ikke være en farlig sykdom, og sykdommen går vanligvis over av seg selv.