JERNKVINNE: Lørdag var Christina Despina Larsen Tsikalaki i startoppstillingen for første gang på mer enn fire år, og comebacket kunne nesten ikke gått noe bedre (Foto: Bjørn Moe).
JERNKVINNE: Lørdag var Christina Despina Larsen Tsikalaki i startoppstillingen for første gang på mer enn fire år, og comebacket kunne nesten ikke gått noe bedre (Foto: Bjørn Moe).

Gjorde comeback fra fire år langt skadeopphold og scoret to da Grei smadret Porsanger

En drømmedag mot Porsanger har gjort jobben vanskelig for trener Koorush Ansari.

Lørdagens kamp mot Porsanger på Greibanen var intet annet enn en solskinnshistorie.

• Porsanger kom på besøk og ble knust hele 7-1.
• Christina Despina Larsen Tsikalaki spilte sin første kamp fra start på mer enn fire år og scoret to mål.

Vi kan starte med det etterlengtede gjensynet med den lokale 21-åringen som før pandemien skadet seg og siden da har slitt med skader som har holdt henne på sidelinjen. I forrige kamp fikk hun et innhopp da Grei gjestet HamKam, og i helgen fikk hun sin første kamp fra start.

– De siste ukene har hun sett bra ut på trening og fikk dermed muligheten som hun tar godt vare på med to scoringer. Det er en god søknad for kommende kamper, sier trener Koorush Ansari.

Han ble ansatt i klubben før denne sesongen, og avisa har derfor snakket mer om  den skadeplagede spissen med daglig leder Sondre Moripen som kjenner Despina Larsen Tsikalaki godt.

– Dette er ei jente som er oppvokst i klubben vår og som skadet seg høsten 2019. Hun har hele tiden trent for å komme seg tilbake, og det har vært mange nedturer underveis, men det har ikke stoppet henne fra å vise en enorm moral og ståpåvilje. Jeg tipper de fleste hadde lagt opp for lengst, men ikke hun. Hun har vært på treninger og støttet laget hele tiden.

– Hvor deilig var det å se henne starte en kamp og score mål igjen?

– Det er nesten surrealistisk. Det har ikke vært mye som skulle tilsi at hun ville komme tilbake på dette nivået, men på tross av den tøffe motgangen har hun greid å holde motivasjonen oppe hele tiden. Dette betyr garantert enormt mye for henne, men også for laget og klubben som er utrolig glad på hennes vegne.

Despina Larsen Tsikalaki scoret Greis første og fjerde mål i den sterke 7-1 seieren.

Neste ellever blir et mareritt

I tillegg til Despina Larsen Tsikalaki scoret også Amanda Astrid Johanna Jolin, Tine Celine England Karstensen, Hedda Øvestad og Maria Schjølberg (2).

– Vi hadde god kontroll på et Porsanger som vi forventet ville komme hit og spille defensivt. Det stemte ganske bra med våre forberedelser, og det gjenspeiler resultatet, sier trener Ansari.

– Dette setter laget stor pris på, og det skaper mye glede og selvtillit.

Det er vel ikke mange lag som i forkant setter seg et mål om å score syv mål, og det gjorde ikke Grei heller.

– Det starter alltid på 0-0, og så må resultatet jobbes inn, sier han.

– Hvor deilig er det med fem målscorere?

– Det viser repertoaret som finnes i troppen, og det er bare positivt. Samtidig gjør det jobben min med å velge den neste elleveren ganske vanskelig.

– Høres trivelig ut, det?

– Ja, for alle andre enn meg, humrer Ansari.

Spillstyrke

– Hvordan syns du dere spiller denne kampen?

– Vi viser spillstyrke i et forventet kampbilde med utgangspunkt i hva vi har sett av dem tidligere i sesongen. Det er spillstyrke over hele fjøla. Vi er gode i timing, og vi vender en del på dem som gjør at de sprekker og etterlater store rom som vi utnytter.

Men det kommer et men:

– Jeg syns vi skulle hatt to-tre mål til. I den siste tredjedelen burde vi vært skarpere, men det skal vi jobbe med.

Med unntak av braktapet mot HamKam i forrige runde må Greis sesong så langt sies å være mer enn godkjent.

– Som forventet, ut ifra den korte tiden vi har hatt sammen. HamKam ga oss en oppvekker, og det er fint med en oppvekker tidlig i sesongen.

Nå begynner den lite populære oppgaven med å sette elleveren mot KFUM som Grei møter i cupen onsdag.

– Vi møtte dem også i sesongoppkjøringen og det er godt lag som vil gi oss en jevn kamp. Vi var bedre enn KFUM i store deler av kampen sist vi møtte dem, noe vi håper å være på onsdag, og vi ser fram til cup, det er alltid populært i Norge, fastslår han.

Kampfakta

Fotball, 2. div., kvinner, avd. 2:
Grei – Porsanger 7-1 (3-0)
Grei kunstgress
Tilskuere: 130
Mål for Grei: Christina Despina Larsen Tsikalaki (2), Amanda Astrid Johanna Jolin, Tine Celine England Karstensen, Hedda Øvestad og Maria Schjølberg (2)
Greis lag: Emma Lykke Sjåfjell, Thale Listerud (Tuva Lindvik fra 59.), Hedda Øvestad, Anna Lervik, Kristine Gulbrandsen (Caroline Stokke Fidje fra 45.), Tine Celine England Karstensen (Emilie Lein fra 72.), Arlinda Fera, Kamirra Børve Nygård, Amanda Astrid Johanna Jolin, Julie Kristine Solskjær (Amanda Renee Robinson fra 72.), Christina Despina Larsen Tsikalaki (Maria Schjølberg fra 60.).
STJERNENE:
*** Christina Despina Larsen Tsikalaki
** Amanda Astrid Johanna Jolin
* Maria Schjølberg