VANLIG DRIFT: Ruter har vanlig drift, men følger situasjonen tett. Foto:
VANLIG DRIFT: Ruter har vanlig drift, men følger situasjonen tett. Foto:Bilde 1 av 1

Korona-situasjonen:

Ingen begrensninger på kollektivtrafikken

Ruter har ikke gjort noen endringer i kollektivtrafikken i Oslo, men følger situasjonen tett. Det anbefales at man ikke reiser i rushen med mindre man må.

Folkehelseinstituttet rapporterer at koronaviruset har kommet inn i en ny fase i Norge der smittekjeden er ukjent.

Ruter sier til Akers Avis Groruddalen at de jobber med avklaringer og er i dialog med helsemyndighetene om eventuelle tiltak. De har derimot noen generelle råd for benyttelse av kollektivtrafikk.

– Vi følger anbefalingene fra FHI og har foreløpig ikke satt inn begrensninger på passasjerer på Ruters kollektivtilbud. Samtidig anbefaler vi at man reiser utenom rushtid eller har hjemmekontor hvis man har mulighet til det, eller at man går eller sykler, sier pressevakt i Ruter Øystein Dahl Johansen.

Ruter har på nåværende tidspunkt ikke tilgjengelige tall på endringer i antall kollektivreiser, men Johansen informerer om at de har hatt færre transaksjoner på enkeltbilletter og at sjåfører har meldt om lavere passasjertall.

– Ruter opprettholder driften og tilbudet i kollektivtrafikken på normalt nivå, og folger de retningslinjene helsemyndighetene til enhver tid gir, sier Johansen videre. Det betyr at Ruter på et senere tidspunkt kan sette begrensninger på reisende. Reisende bes følge anbefalingene om hygiene for å begrense smitte.

Meld deg på nyhetsbrevet.