TILGJENGELIG VIA TELEFON: Selv om kirkebyggene stenges for alle aktivitet, er sokneprest Tone Marie Falch i Grorud menighet opptatt av at man er der for hverandre. Ring kirkens prester og diakoner hvis du trenger noen å prate med. Foto:
TILGJENGELIG VIA TELEFON: Selv om kirkebyggene stenges for alle aktivitet, er sokneprest Tone Marie Falch i Grorud menighet opptatt av at man er der for hverandre. Ring kirkens prester og diakoner hvis du trenger noen å prate med. Foto:Bilde 1 av 2
Tone Marie Falch, sokneprest i Grorud menighet. Foto:
Tone Marie Falch, sokneprest i Grorud menighet. Foto:Bilde 2 av 2

Kirkene låses – men åpner for dialog

Kirkebyggene stenges for all aktivitet. Likevel er ikke kirkens prester og diakoner mer enn en telefon- eller chat-samtale unna.

– Ting endrer seg hele tiden, og siste nytt er at det nå er besluttet å stenge kirkebyggene våre for all aktivitet, sier sokneprest Tone Marie Falch i Grorud menighet.

Menigheten følger nøye med på helsemyndighetenes råd, og i tråd med det avlyses all planlagt aktivitet og gudstjenester. Eneste unntak er gravferd, dåp og vigsel.

– Vi ønsker å være med i den store dugnaden for å begrense spredning. Samtidig vil vi vise solidaritet til alle de som er berørt. Nå er det god nestekjærlighet i hver håndvask, sier hun.

Tone Marie Falch, sokneprest i Grorud menighet.

Tone Marie Falch, sokneprest i Grorud menighet.

Forrige torsdag var Grorud menighet i møte med menighetsrådets arbeidsutvalg om hvordan de skal være kirke nå. Her var blant annet ønsket å finne ut hvordan de kan skape treffpunkt, men i stedet ble det besluttet å stenge for all aktivitet.

Digitalt opplegg

– Som kirke ønsker vi å være tilgjengelige, og da tilgjengelige for samtale på telefon, chat og lignende. Vi jobber sammen med alle menigheter for å være kirke der folk er. Det betyr å være tilgjengelig i andre kanaler, og vi øker derfor tilstedeværelsen på digitale medier, sier Falch.

Grorud menighet har både digitale aktiviteter for ungdom og konfirmantopplegg digitalt.

– Nå snur vi oss rundt og renker litt nytt. Samtidig må vi tenke på de som ikke er på nett eller sosiale medier. Da er det mulig å ta kontakt med prester og diakoner hvis man ønsker noen å snakke med. Ressursene omdisponeres, så vi er mange i kirken som har tid til en prat eller chat. Vi alle trenger kontakt, avslutter soknepresten.