TAR EN VENDING: I den action-pakkede forestillingen blir ikke våpen brukt mot hverandre – men ord.
TAR EN VENDING: I den action-pakkede forestillingen blir ikke våpen brukt mot hverandre – men ord. FOTO: Kloden teaterBilde 1 av 4
SPRØE KOSTYMER: Elleville kostymer gjør forestillingen spennende for barna.
SPRØE KOSTYMER: Elleville kostymer gjør forestillingen spennende for barna. FOTO: Kloden teaterBilde 2 av 4
Forestillingen skal være underholdene og relevant for både liten og stor.
Forestillingen skal være underholdene og relevant for både liten og stor.Bilde 3 av 4
I_alle_vestens_dager__KTS_01774
Bilde 4 av 4

Cowboy-sommer på Kloden teater

Kloden teater inviterer til en sommer med spennende forestillinger og aktiviteter for hele familien. Førstkommende forestillinger strekker seg fra den ville vesten til samfunnskritiske forestillinger, så her blir det noe for alle!

Teater for barnefamilier tar et nytt og spennende steg med forestillingen «I ALLE VESTENS DAGER!?» av Elvekompaniet. I denne fargerike oppsetningen møter vi en cowboy som vender hjem til et samfunn i oppløsning, hvor konflikter løses med ord fremfor våpen. Gjennom humor, musikk og dans, utfordres både barn og voksne til å tenke over kommunikasjonens rolle i samfunnet.

Produsent Maud Monceyron Jonassen forteller at gruppen bak forestillingen har som mål å lage teater som appellerer til både barn og voksne. 

Forestillingen skal være underholdene og relevant for både liten og stor.

– Vi er en gruppe som lager teater for barnefamilier hvert år. Vi leter hele tiden etter nye og morsomme måter å formidle til både barn og voksne samtidig, sier Jonassen.

Forestillingen startet med en idé om å skape et vilt vesten der man ikke brukte våpen, men ord, noe som utviklet seg til en dypere refleksjon over dysfunksjonell kommunikasjon i samfunnet.

– Forestillingen skal vise viktigheten av kommunikasjon, sier Jonassen.

Lover farger og show

Forestillingen lover å være en eksplosjon av farger, musikk og dans, fylt med et persongalleri som leker med vestern-sjangerens stereotypier. 

– Vi lager høyenergiske forestillinger og prøver å nå barn på deres persepsjonsnivå, sier Jonassen.

SPRØE KOSTYMER: Elleville kostymer gjør forestillingen spennende for barna. FOTO: Kloden teater

Gjennom humor og dramatikk formidler «I ALLE VESTENS DAGER!?» viktigheten av forståelse og respekt for ulikheter. 

– Forestillingen skal lære barna mer om respekt og kommunikasjon, og vi håper de som ser på synes det er gøy, sier Jonassen.

Forestillingen vises fra 5. til 7. juli, og målgruppen er barn og voksne fra 5 år. Dette er en gratis prøveforestilling.

«Ubuntu»skal ta opp viktige samfunnsspørsmål

Hva betyr det å handle riktig i en komplisert verden? «Ubuntu» utforsker moralske og etiske dilemmaer i dagens samfunn gjennom provoserende og tankevekkende spørsmål. Er det riktig å hjelpe noen uavhengig av deres bakgrunn? Hva er grensene for rettferdighet og revolusjon?

Teksten, som fortsatt er under arbeid, gir deg en unik mulighet til å være en del av utviklingsprosessen. Etter forestillingen inviteres publikum til å gi tilbakemelding og delta i en samtale med forfatter Guro Sibeko.

Dato: 10. – 11. juli
Målgruppe: Fra 15 år

Gjør deg klar for en sommer med teateropplevelser som utfordrer, underholder og engasjerer på Kloden teater!

Kommentarer