HERJET: Eddy & Zino er elever i 3. klasse på Hellerud og nyter naturligvis mye respekt på skolen. At de også rapper og står for showet under skolens åpen dag-arrangement gjør ikke tvillingene mindre populære. Foto:
HERJET: Eddy & Zino er elever i 3. klasse på Hellerud og nyter naturligvis mye respekt på skolen. At de også rapper og står for showet under skolens åpen dag-arrangement gjør ikke tvillingene mindre populære. Foto:Bilde 1 av 1

Åpen dag – Hellerud:

Kronet rekordkvelden med festival-stemning

Hellerud videregående huset rekordmange besøkende under åpen dag og kunne friste med naturfagforsøk og markedsføringsundersøkelser. Kvelden ble rundet av med konsert og skolens stjernetvillinger Eddy & Zino som sendte energinivået i taket.

Drøyt 500 10. klassinger strømmet til Hellerud fra både Holmlia, Lørenskog, Frogner og til og med Lillestrøm.

Nærhet til kollektivtransport og et inkluderende miljø der det er rom for å mene, tro og være seg selv blir trukket fram i korte ordlag hos flere avisa slo av en liten prat med.

Skolen hadde også et særdeles populært avslutningsnummer på kvelden med konserter med tidligere Hellerud-elev Jonas Benyoub, Stovner-mannen Hkeem og skolens egne elever, nemlig tvillingene og rapperne Eddy & Zino.

For å sikre seg billett til konserten måtte 10. klassingene innom alle «basene» på skolen og deretter få stempel på billetten sin.

Skole på dagtid, utested på kveldstid

Det var selvfølgelig Eddy & Zino som fikk åpne showet. Furuset-tvillingene har markert seg som en av Oslos mest lovende duoer på hiphop-scenen, og har en stor stjerne på skolen.

Publikum både brølte, sang med og knipset bilder og «snaps» som bare det. Duoen skapte liv, og den lille aulaen var forvandlet til et utested med masse folk som presset mot scenen og ville ha både high fives og bilder med duoen.

Flere ganger måtte Eddy & Zino be publikum trekke seg lengre tilbake så de fremste ikke ble skvist inn mot scenen. Men både Eddy & Zino, elev-guider og lærere var årvåkne og holdt god kontroll på det ville publikummet.

Eksplosiv stemning i skolens aula

– Dette var veldig kult, og et helt vilt energinivå på folka, jeg forventa ikke at så mange skulle komme, sier Eddy, svett i pannen.

Det er ikke til å komme utenom at konserten på tampen av kvelden var et populært trekkplaster for skolen.

– Jeg tror flere skoler kunne ha nytte av et slikt opplegg, det vet jeg elevene hadde satt pris på.
Jonas Benyoub hadde med seg Britz på scenen og duoen fremførte hiten «Alé Alé».
Nok en gang eksploderte det i aulaen. Hkeem var siste mann opp og danser minst like bra som han rapper. «Fy faen» ble prikken over i-en på en innholdsrik dag.

Hellerud videregående skole

• Adresse: Wilh. Stenersens vei 6, 0671 Oslo.

• Åpnet høsten 1984.

• Ligger på Tveita, rett ved senteret.

• Tilbyr studiespesialisering, byggfag, studieforberedende medier og kommunikasjon, påbygg til generell studiekompetanse.

Mer om åpen dag i eAvisen – utgave 24. januar 2020 (tilgjengelig fra kl. 00.00).