NÅ ÅPNER VI: 7. november åpner nye Paviljongen kafé i Bjerkedalen park. I spissen står driftsleder David Adampour (foran), daglig leder Ariel Hallen (f.v.), initiativtaker Reyno Gallaza Monjuan, yogalærer Imre van Kraalingen og ansvarlig for digital profil, Martin Fjeld. Foto: Aurora Brekke
NÅ ÅPNER VI: 7. november åpner nye Paviljongen kafé i Bjerkedalen park. I spissen står driftsleder David Adampour (foran), daglig leder Ariel Hallen (f.v.), initiativtaker Reyno Gallaza Monjuan, yogalærer Imre van Kraalingen og ansvarlig for digital profil, Martin Fjeld. Foto: Aurora BrekkeBilde 1 av 1

Nå åpner ny kafé i Bjerkedalen park

– Klart det blir quiz-kvelder, sier driftsleder David Adampour (29). 7. november åpner den nye kafeen i Bjerkedalen park.

– Vi gleder oss veldig til endelig å kunne åpne dørene for publikum, sier Adampour.

Det var på forsommeren at de tidligere driverne la ned Paviljongen kafé. Bydel Bjerke, som står for utleie av lokalene, inviterte da til folkemøte om veien videre for en kafé i den prisvinnende parken. Engasjementet viste seg stort, og gjennom dialog med innbyggerne ble behovene kartlagt. Rema-kjøpmann, Adampour og hans kaféteam vant fram i konkurransen om å få drive kafeen, nettopp fordi de svarte til mange av disse ønskene fra publikum.

– Vi hadde nok ikke planlagt quiz-kvelder i utgangspunktet. De er en direkte konsekvens av dialogen med folk i nærmiljøet, sier Adampour.

Yoga og ny mat

Teamet bak kafeen har med andre ord ikke tenkt bare å tilby mat og drikke.
– Vi har mange planer, noe for enhver smak. Vi skal blant annet ha morgenyoga på tirsdager og fredager mellom klokken 08.00 og 09.00, og meditasjon på kveldstid etter stengetid på torsdager, sier driftslederen.

Han ser også for seg både mat- og musikkfestivaler etter hvert som driften får etablert seg.
– Vi har sett på det som kom fram av ønsker, og vil veldig gjerne få til et godt samarbeid med folk i nærområdet, sier Adampour, som også har fått med seg at enkelte fryktet at kafeen skulle bli en ren fastfoodkiosk.
– Det blir det definitivt ikke. Vi skal tilby spennende mat, blant annet én spesialrett hver dag, supper og middagsretter fra ulike steder i verden. Og vi skal ha sandwicher og boller.

Åpent seks dager

Kafeen vil være åpen seks dager i uken. Tirsdag til fredag holder kafeen åpent fra klokken 09.30 til 19.00, men altså med spesialtilbud før og etter på enkeltdager, som nevnte quiz til klokken 21 på onsdager. Lørdag og søndag blir det åpent mellom klokken 11.00 og 19.00. Mandager er det stengt.

– Vi tilbyr også utleie av lokalene. Målet er å bidra til liv i parken, gi folk en god start på dagen eller en fin atmosfære å nyte mat og drikke i på kveldstid, sier Adampour.
– Da er vi avhengige av å spille på lag med dem som besøker oss også i fortsettelsen.