Vannføringen i Alnaelva var torsdag vesentlig større enn normalt. Det er en konsekvens av nedbør og snøsmelting. NVE advarer om flomfare på Østlandet. Foto: Sindre Veum Apneseth
Vannføringen i Alnaelva var torsdag vesentlig større enn normalt. Det er en konsekvens av nedbør og snøsmelting. NVE advarer om flomfare på Østlandet. Foto: Sindre Veum ApnesethBilde 1 av 1

Advarer om flomfare. Stor vannføring i Alnaelva

Nedbør og smøsmelting har resultert i økt vannføring i bekkene og elvene i Oslo. NVE har sendt ut gult farevarsel og advarer om lokale oversvømmelser.

Varselet gjelder kun for deler av Østlandet, blant annet Oslo, viser et kart hos Varsom.no drevet av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

En eventuell flom kan føre til lokale oversvømmelser og erosjonsskader i bekker og mindre elver, samt overvann i tettbygde områder.

– Hold deg oppdatert om situasjonen. Rens stikkrenner, kummer og andre vannveier for snø/is, jord og grus, kvist og løv, slik at vannet kan renne uhindret der det vanligvis renner. Hold deg unna elver og bekker med stor vannføring, står det på Varsom.no.

Det er voldsomme krefter i Alnaelva på strekningen mellom Kalbakken og Hølaløkka.
 Foto: Sindre Veum Apneseth

Det er voldsomme krefter i Alnaelva på strekningen mellom Kalbakken og Hølaløkka.
Foto: Sindre Veum Apneseth

Torsdag var det kraftig vannføring i Alnaelva, og NVE skriver videre at vannføringen kan øke også i morgen, fredag.