TUSEN TAKK: Sentralkomiteen for Bydel Grorud takker alle som bidro til gjennomføringen av årets TV-aksjon. Alma Basic (b f v), Mariann Skjerdal, Marianne Holter, Stig Skjærstad, Knut Heidemann og Ine Johanne Heidemann. Siri Bye (leder) (f f v), Randi Nilsen, Asmund Jensen og Bernt Breivik.
TUSEN TAKK: Sentralkomiteen for Bydel Grorud takker alle som bidro til gjennomføringen av årets TV-aksjon. Alma Basic (b f v), Mariann Skjerdal, Marianne Holter, Stig Skjærstad, Knut Heidemann og Ine Johanne Heidemann. Siri Bye (leder) (f f v), Randi Nilsen, Asmund Jensen og Bernt Breivik. FOTO: Rolf E. WulffBilde 1 av 1

Ordfører Marianne stiller som bøssebærer på Grorud – det kan du også gjøre!

Forberedelsene til årets TV-aksjon har pågått lenge. Det gjelder også for sentralkomiteen for Bydel Grorud som vi møtte under et planleggingsmøte i Grorudhuset før helgens store innsamlingsaksjon.

Stemningen er høy etter at de har fått beskjed om at ordfører Marianne Borgen har pekt seg ut Grorud som stedet hun vil være med som bøssebærer under årets TV-aksjon.
 Det vil faktisk bli et av de aller siste oppdragene som ordfører, siden det blir ordførerskifte i slutten av denne måneden.

Siste gang

– Marianne, som vi alle vet har sin bakgrunn og oppvekst på Veitvet, har deltatt som bøssebærer mange ganger. Senest i fjor banket hun på dører i Bydel Alna. At hun i år kommer til Grorud og skal gjøre en innsats som ordfører aller siste gang i denne sammenheng, setter vi selvsagt stor pris på, smiler leder for sentralkomiteen på Grorud, Siri Bye.

Første gang

– Vi oppfordrer alle til å følge ordførerens eksempel, sier Siri.
Det gjør du for Bydel Groruds del ved å møte opp på et av de fire oppmøtestedene/basene i bydelen. Det er Grorud skole, Romsås kirke (2. etasje), Grorudhuset og på seniorsentret i kjelleren til Rødtvet kirke.
– Det er for øvrig første gang en av basene er nettopp her på Grorudhuset, understreker Siri.
Hvis du vil bli bøssebærer kan du møte opp ved en av stedene klokka 15.45. Bøssebæringen skal foregå mellom klokka 16.00 og 18.00.

Årets viktigste

– Det er fint om du registrerer deg som bøssebærer på forhånd. Det kan du gjøre ved ganske enkelt å søke på tvaksjonen.no på nettet. Du finner lett ut hvordan du gjør det. Ellers kan du sende SMS – BØSSE til 2133. Men det går fint å møte opp direkte også, forteller Siri.
Som vanlig blir det delt ut ruter og kart hvor du skal gå hvis du stiller opp.
– Vi håper at så mange som mulig setter av rundt to timer kommende søndag. Det er et av årets viktigste innsatser, påpeker Siri.

Alle deltakere får diplom for innsatsen.
– Ellers frister vi med kaffe, te, saft, vafler og kaker, smiler Siri.
Samtidig minner hun om at du må huske å ta på deg refleks når du skal ut å gå i høstmørket.

Rundt skolen

Marianne Borgen kommer til å møte på Grorud skole. Der kommer Grorud skoles musikkorps til å holde en liten konsert før årets aksjon setter i gang offisielt klokken 16.00.
– Akkurat hvor hun skal gå er vi ikke sikre på ennå, men det blir i området rundt skolen, sier Siri.
 Hun vil ellers takke REMA 1000 på Kalbakken og Ammerud, samt KIWI Romsås og MENY og Europris på Grorud som har sponset alle godsakene som bøssebærerne kan nyte godt av som en takk for innsatsen.

– Og så vil jeg gjerne takke på vegne av oss alle i sentralkomiteen for den enorme innsatsen som Siri allerede har lagt ned. Hun har gjort et formidabelt arbeid og allerede skapt mye blest rundt årets aksjon, understreker Stig Skjærstad.

Elevene løper

På onsdag (18. oktober) skal det for øvrig arrangeres løp på Tiurleiken skole ca. klokken 10.00 og på Nordtvet skole ca. klokken 12.00 for fjerdeklassingene og klokken 13.00 for sjetteklassingene.
– Elevene skal løpe for TV-aksjonen for å samle inn penger. De blir sponset ut fra hvor langt de løper. Men det er fullt mulig for alle å møte opp for å heie på dem og samtidig gi til aksjonen, sier Siri.

TV-aksjonen 2023

I år går TV-aksjonen til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn rammet av krig og konflikt. Det skal gi mulighet for over 100.000 barn å leke, lære og leve i fred.

Redd Barna er til stede der barna trenger det, og bidrar til at barna og de som stiller opp for dem får den hjelpen de trenger. Det er de frivillige og feltarbeiderne i nærmiljøet som er de ekte heltene. De er med på å kunne sikre at barna får en tryggere barndom.

Midlene skal gå til tiltak som gjør familiene, skolene og nærmiljøene tryggere for barn.

Hvert sjette barn i verden vokser opp i områder med krig og konflikt. For at barn skal kunne le, leke og leve i fred, trenger de trygge rammer og hjelp til å takle vonde opplevelser.

TV-aksjonsmidlene går derfor til:
Feltarbeidere som gir individuell støtte og oppfølging til sårbare barn

Veiledning og støtte til foreldre og omsorgspersoner slik at de kan hjelpe barn som har opplevd mye vondt

Å gjenforene barn med familiene sin

Praktisk hjelp med amming og riktig ernæring for de minste barna

Å få barnesoldater ut av konflikten og tilbake til familien og lokalsamfunnet sitt

Pengene skal fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, Den demokratiske republikken Kongo og Norge. I Norge skal Redd Barna hjelpe barn som har flyktet fra krig og konflikt.

Videre skal barn hjelpes med å håndtere vonde opplevelser, gi helsehjelp og riktig ernæring. Det skal jobbes for å gjenforene barn og familier som har kommet bort fra hverandre. Det skal sikres trygge veier til og fra skoler og trygge klasserom der barna kan lære i sikkerhet.