GJØR EN INNSATS: 7. klasse på Trosterud skole samler panteflasker og pengene går til Unicef og skal støtte lidende barn på Gazastripen. Her med Kerim og Sirin i 7. klasse.
GJØR EN INNSATS: 7. klasse på Trosterud skole samler panteflasker og pengene går til Unicef og skal støtte lidende barn på Gazastripen. Her med Kerim og Sirin i 7. klasse.

Panter flasker til inntekt for palestinske barn. – Ingen fortjener å oppleve krig og spesielt ikke sivile

Elevene på Trosterud skole med hjertevarm aksjon for lidende barn på Gazastripen.

Bor du i området Trosterud, Haugerud og Tveita kan det hende du får besøk på døra av elevene på Trosterud skole denne uka. De skal nemlig samle inn panteflasker, og kronene går til barn på Gazastripen som nå lider og opplever umenneskelige forhold.

– Det er viktig at vi hjelper sårbare mennesker, for ingen fortjener å oppleve krig og spesielt ikke sivile. Når det pågår en krig skal det være mellom militære styrker og ikke mot sivile, sier Kerim (12) i 7b.

Han skal banke på dører i nabolaget sitt. Det er i hovedsak elevene på syvende trinn som står for aksjonen. Elevene velger selv hvor de skal gå, og de har med seg informasjonsskriv fra skolen som redegjør for innsamlingsaksjonen.

– Jeg skal fortelle hva vi holder på med, og hvis de ikke tror oss får de et ark med informasjon fra læreren vår.

Elevene har satt seg et mål om å samle inn minst 15.000 kroner. Det tror rektor Lene Rønning-Arnesen Kerim og de andre at ungene greier, og allerede har de samlet inn minst 3000 kroner.

Privilegert

Krigen er tema på skolen, blant annet i KRLE-timene. Kerim sier at det er trist å høre på og snakke om, men at man må forholde seg til det. Det er også en viktig påminnelse om hvor bra barn har det i Norge.

– Her vet vi at vi er trygge og at vi er medlem av en organisasjon som hjelper oss om noe skjer. Nato hjelper alle land i organisasjonen som blir angrepet, og man har USA på sin side.

– Jeg håper alle som leser dette vil donere flasker til oss.

Pengene doneres til UNICEF.

– Gir seg ikke før de er i mål

– Aksjonen retter seg mot barn på Gazastripen. Krig rammer alltid barn, og da tenker jeg det er fantastisk at våre barn engasjerer seg og kan bidra slik at det kan komme fram hjelpesendinger til de berørte barna.

Hun utdyper at lærerne forsøker å fortelle og lære barna om den lange konflikten mellom Palestina og Israel så ungene får et så stort perspektiv som mulig. På Trosterud skole er det elever med palestinsk bakgrunn, og elever med røtter fra andre land der det er eller har vært krig og konflikter.

– Hva tenker du om målet på 15.000 kroner?

– Det er et fint mål, og har de satt seg det, kommer de til å klare det fordi de ikke gir seg før de er kommet i mål.

Hun understreker at skolen ønsker å hjelpe trengende barn.

– Det er plass til alle på Trosterud skole. Her i Norge skal vi passe på og ta vare på hverandre, og norske skoler skal romme alle barn, avslutter hun.