68 prosent av kandidatene besto førerprøven i Oslo (Risløkka og Follo)
68 prosent av kandidatene besto førerprøven i Oslo (Risløkka og Follo) FOTO: Statens vegvesenBilde 1 av 1

Så mange besto førerprøven i Groruddalen

Statens vegvesen gjennomfører oppkjøring og teoriprøver for å sikre at alle som skal ut og kjøre på veiene våre har den nødvendige kompetansen og tryggheten som kreves. Her er en oversikt over hvor mange som besto førerprøven i Groruddalen.

Sensorer fra Statens vegvesen gjennomførte 969 oppkjøringer ved trafikkstasjonene i Oslo (Risløkka) og Follo i løpet av mai 2024. 68 prosent av kandidatene besto førerprøven.

1848 personer tok teoriprøve ved en av trafikkstasjonene i området i samme tidsperiode, hvor 57 prosent av kandidatene besto.

Beståttprosenten for hele landet i mai var 78 prosent på førerprøven og 56 prosent på teoriprøven. Dette vil si at strykprosenten var 10 prosent høyere ved trafikkstasjonene Oslo (Risløkka) og Follo.

For trafikkstasjonen på Risløkka ble det gjennomført 708 praktisk førerprøver, 555 fører prøver for førerkort klasse B og 1412 teoriprøver.

Andel oppkjøringer med automatgir: I alle førerkortklasser i Oslo/Follo var 67 prosent med automatgir, og for klasse B var det 80 prosent. Dette viser at flere i Oslo tar oppkjøring i automatgir sammenliknet med resten av landet (55 og 60 prosent)

Informasjonen er hentet fra en pressemelding fra Statens vegvesen.