SAMLET PÅ ROMSÅS: Marte Vik Edvardsen, daglig leder Romsås IL, (f.v), Sissel Smeby, styreleder Romsås IL, Øystein Røssel Andersen, leder Fotballgruppa i Romsås IL, Sylvia Brustad, styreleder Norsk Tipping, Adnan Naeem, Romsås IL, Stian Seland, Fagsjef samfunnskontakt Norsk Tipping, Magne Brekke, Generalsekretær Oslo Idrettskrets.
SAMLET PÅ ROMSÅS: Marte Vik Edvardsen, daglig leder Romsås IL, (f.v), Sissel Smeby, styreleder Romsås IL, Øystein Røssel Andersen, leder Fotballgruppa i Romsås IL, Sylvia Brustad, styreleder Norsk Tipping, Adnan Naeem, Romsås IL, Stian Seland, Fagsjef samfunnskontakt Norsk Tipping, Magne Brekke, Generalsekretær Oslo Idrettskrets.Bilde 1 av 4
Adnan Naeem forklarer Sylvia Brustad hva som må forbedres på Romsås IL sitt idrettsanlegg.
Adnan Naeem forklarer Sylvia Brustad hva som må forbedres på Romsås IL sitt idrettsanlegg.Bilde 2 av 4
Adnan Naeem og hans sønn, Nourdin Bougato Naeem.
Adnan Naeem og hans sønn, Nourdin Bougato Naeem.Bilde 3 av 4
ROMSÅSHALLEN: Hallen er åpen hver fredag mellom 18.00 og 22.00. Her kan barn og unge samles i et trygt felleskap fylt med idrettsglede.
ROMSÅSHALLEN: Hallen er åpen hver fredag mellom 18.00 og 22.00. Her kan barn og unge samles i et trygt felleskap fylt med idrettsglede.Bilde 4 av 4

Styrelederen i Norsk Tipping tok turen til Romsås: – Sender et sterkt signal

Fredag kveld holdt prisvinneren Adnan Naeem og Romsås IL åpen dag i Romsåshallen for barn og ungdom. Det ble storfint besøk da styreleder i Norsk Tipping, Sylvia Brustad, kom for å hedre det frivillige arbeidet han og de andre i klubben har lagt ned de siste årene.

– Min oppmerksomhet blir vekket av personer som Adnan. Vi er veldig imponert over jobben han og andre frivillige gjør for barn og unge. Han gjør mye mer enn bare å være trener; han er et menneske som viser at han ser folk, noe jeg også har sett mens jeg har vært her i dag. Vi ville komme hit for å gi ham oppmerksomheten han og Romsås IL fortjener, forteller Brustad.

Brustad informerer om at Adnan har blitt invitert på Norsk Tipping sitt årsmøte for å fortelle om viktigheten av et godt idrettstilbud for barn og ungdom.

– Adnan kommer til å delta på vårt årsmøte i Norsk Tipping, noe vi ser fram til. Der skal han fortelle om hva som har skjedd på Romsås, men også hvilke utfordringer de støter på. 

Adnan Naeem forklarer Sylvia Brustad hva som må forbedres på Romsås IL sitt idrettsanlegg.

Videre forteller hun at Norsk Tipping vil gi mer støtte til idrett og kultur i tiden fremover.

– I dag har vi sett hvilke rammer som er rundt Romsås IL. Ut ifra det jeg har sett er det helt åpenbart at klubben fortjener bedre fasiliteter. Det er viktig for oss at mye av vårt overskudd går til idrett og kultur, spesielt for at barn og ungdom skal være i aktivitet. Det kommer til å fordeles ut flere midler til idrett og kultur fremover. Det er det ingen tvil om. 

– Personer som Adnan har alt å si for områder som Romsås. Jeg er veldig imponert, og de prisene han har mottatt er meget fortjent, avslutter Brustad.

Forventer mer penger til idretten

Magne Brekke tok også turen til Romsås denne kvelden. Som generalsekretær i Oslo Idrettskrets forventer han at det nye byrådet og den sittende regjeringen øker støtten til idrettslagene.

– Det er veldig fint å se at så mange bryr seg om idretten og frivilligheten, spesielt i lys av årets ildsjel, Adnan. Det er krevende i store deler av Oslo, det er liten plass, manglende anlegg, frivilligheten roper om hjelp, og Adnan har blitt en talsperson for mange – og han er ikke den eneste som står på, sier Brekke.

SAMLET PÅ ROMSÅS: Marte Vik Edvardsen, daglig leder Romsås IL, (f.v), Sissel Smeby, styreleder Romsås IL, Øystein Røssel Andersen, leder Fotballgruppa i Romsås IL, Sylvia Brustad, styreleder Norsk Tipping, Adnan Naeem, Romsås IL, Stian Seland, Fagsjef samfunnskontakt Norsk Tipping, Magne Brekke, Generalsekretær Oslo Idrettskrets.

– Det gir et signal når styrelederen i Norsk Tipping tar seg tiden på en fredagskveld for å komme til Romsåshallen for å vise sin støtte. Jo flere som ser og forstår behovet, jo mer skjer forhåpentligvis. 

Brekke fortsetter med å påpeke betydningen idrett kan ha for unge mennesker.

– Vi prøver å utfordre staten og kommunen til å gjøre mer for å støtte klubbene. Oslo Idrettskrets har en forventning om at det nye byrådet og regjeringen skal komme med løsninger som er med på å støtte idrettslagene. Idrett er med på å gjøre barn og ungdom til ordentlige folk. Å ta del i idrett er et langt bedre alternativ enn å henge på sentret eller bedrive kriminalitet. Solide idrettslag med plass til alle kan ha en avgjørende betydning for å skape en god oppvekst, spesielt på steder der det er trangboddhet og karrige kår fra før. 

Vi vet at idrett i Groruddalen betyr utrolig mye, avslutter Brekke.

Fortsetter å kjempe for klubben: Nå skal Adnan Naeem delta på årsmøtet til Norsk Tipping

I en tid hvor Romsås IL er avhengig av å utbedre tilbudet sitt, mener vinneren av årets ildsjel, Adnan Naeem, at det er på tide å gå fra prat til handling.

Adnan Naeem og hans sønn, Nourdin Bougato Naeem.

– I tiden etter at jeg vant årets ildsjel på idrettsgallaen har jeg selvfølgelig fått mye positiv oppmerksomhet. Jeg og Romsås IL har på flere måter lykkes med å sette fokus på viktigheten rundt frivillighet og gode fasiliteter til barn og ungdom i idretten, sier Naeem.

Naeem er fortsatt ikke helt fornøyd med hva de kan tilby barn og ungdom, og mener at de er avhengige av eksterne ressurser for å bedre tilbudet.

– Selv om det har blitt rettet mye positiv oppmerksomhet mot oss i det siste, savner jeg handlekraft fra kommunen. Jeg er ikke imponert. Vi har ikke hatt treninger på den nye fotballbanen vår hele vinteren, på grunn av dårlig måking og vedlikehold. Fordelene med det fellesskapet vi har skapt gjennom Romsås IL er utallige, men det er viktig at vi har ressursene – for vi vet at idrett er en av de beste måtene å forebygge vold og elendighet på. 

Idretten redder. Jeg tror de som sitter på de store beslutningene må komme hit selv for å skjønne behovet.

ROMSÅSHALLEN: Hallen er åpen hver fredag mellom 18.00 og 22.00. Her kan barn og unge samles i et trygt felleskap fylt med idrettsglede.

– Hvordan ønsker du at det skal se ut her om fem år?

– Om fem år håper jeg at vi har ting på plass, og at vi kan gå fra prat og planlegging, til handling. Jeg har et sterkt ønske om at vi skal få noe ferdig de neste årene, som for eksempel et klubbhus.

– Hvordan var det å få besøk fra Norsk Tipping?

– Jeg synes det er kjempepositivt at vi har fått besøk av Sylvia Brustad fra Norsk Tipping. Det sender et sterkt signal. 

– Hva snakket dere om?

– Vi har snakket om viktigheten av å stå på og hvordan vi kan lage en plan for hva Norsk Tipping kan bidra med. Det er godt å bli sett. Jeg kan skrive under på at vi har vært glemt de siste 30 årene. Her er det mulighet til være med å videreutvikle noe helt fantastisk; en vinn-vinn-situasjon. Vi setter stor pris på at Brustad tok seg tiden til å komme hit på en fredagskveld. Nå ser jeg fram til å delta på årsmøtet til Norsk Tipping.

Nå sitter Naeem, klubben og deres medlemmer igjen med det store spørsmålet: Vil Brustad og Norsk Tipping åpne nye dører for Romsås IL?

Norsk Tipping

I 2022 hadde Norsk Tipping en omsetning på over 46,5 milliarder kroner.

Overskudd på over 6,5 milliarder kroner.

I 2022 delte Norsk Tipping ut over 3,4 milliarder av overskuddet til idretten i Norge. Det er over halvparten av overskuddet for regnskapsåret 2022.

Kilde: Proff.no og 2022.norsk.tipping.no