Byrådsleder Raymond Johansen Foto:
Byrådsleder Raymond Johansen Foto:Bilde 1 av 1

Korona-situasjonen:

Tiltak fra Oslo kommune

Torsdag lanserte Oslo kommune nye tiltak mot spredning av koronaviruset.

Torsdag gikk Oslo kommune ut med nye og kraftige tiltak mot koronaviruset.

– Vi vet ikke hvor mange som faktisk er smittet, men det vi vet er at viruset sprer seg ekstremt hurtig. Vi er i en krise, men Oslo kommune er forberedt på kriser, derfor aktiverer vi nå våre kriseplaner. For Oslo kommune og byrådet er sikkerheten for vår befolkning nå det aller viktigste. Vi gjør, og kommer til å gjøre, alt som står i vår makt for å unngå spredning av smitte, sier byrådsleder Raymond Johansen på en pressekonferanse torsdag klokka 13:00.

– De tiltakene vi iverksetter er svært inngripende og er vil få store konsekvenser for byens innbyggere. Men ekstraordinære tiltak er nødvendige for en ekstraordinær situasjon, fortsetter Johansen.

Onsdag ble beredskapsnivået hevet til nivå tre, og det ble opprettet en sentral kriseledelse i Oslo kommune som ledes av Raymond Johansen. Kriseledelsen vil kontinuerlig vurdere ny tiltak for hindring av spredning. Johansen formidler videre at alt som ikke handler om koronaviruset er avbrutt for han og hans byråder.

Tiltak i Oslo kommune

• Alle bibliotek, idrettsanlegg, svømmehaller og museer stenges fra og med torsdag.

• Alle ansatte i Oslo kommune som kan ha hjemmekontor pålegges dette. Personer med samfunnskritisk funksjon som har små barn vil få tilbud om plass i barnepassordning.

• Alle skoler, utdanningsinstitusjoner og barnehager stenger fra og med fredag 13. mars. Stengingen gjelder i første omgang i 14 dager.

• Forbud mot arrangementer med over 50 deltakere i Oslo. Begrensningen gjelder også for utesteder og restauranter. Dagligvarehandelen anbefales å begrense antall kunder i butikken av gangen.

• Utsetting av bysykler fremskyndes. Syklene vil være tilgjengelig i neste uke for å dempe presset i kollektivtransporten.

• Oslo Rådhus holdes stengt for turister og arrangementer inntil videre.