STÅR SAMMEN: Annstein Garnes, Anne Karima Nordengen og Laial Ayoub inviterer til åpent folkemøte på Linderud senter. Foto:
STÅR SAMMEN: Annstein Garnes, Anne Karima Nordengen og Laial Ayoub inviterer til åpent folkemøte på Linderud senter. Foto:Bilde 1 av 1

Groruddalstinget holder møte torsdag:

Vil engasjere foreldre

Førstkommende torsdag inviterer Groruddalstinget til et nytt folkemøte på Linderud senter. Temaet denne gangen er hvordan foreldre kan bidra til positive endringer i Groruddalen.

«Hva kan vi som foreldre bidra med for å gjøre Groruddalen bedre for vår ungdom?» er spørsmålet Groruddalstinget stiller i sitt fjerde folkemøte. Annstein Garnes, Anne Karima Nordengen og Laial Ayoub fra Groruddalstinget er alle enige om at den viktige og vanskelige diskusjonen om hvilke tiltak som trengs for å engasjere flere nå må tas. 

– Det er viktig å få foreldre til å følge med og bry seg allerede fra barnehagen og oppover, sier Garnes. 

– Noen foreldre tror at om man sender barna på skolen, så blir de skolens ansvar. Men det er feil, sier Ayoub. 

Uten at foreldre stiller opp, mener Groruddalstinget at det blir vanskelig for politi, skolen, idrettslag og andre å bruke kunnskapen som skal til for å støtte foreldre med råd. Derfor håper de nå at flest mulig foreldre møter opp på folkemøtet på torsdag. 

– Det er mange foreldre som ikke er vant med kulturen i Norge, og ikke vet hvorfor eller hvordan de skal engasjere seg, sier Ayoub. 

Viktig å stå sammen

Arrangørene er alle opptatt av å påpeke at de er åpne for innspill og at folkemøtet som vanlig er nettopp dette, et møte for folket – hvor alle skal få dele sine innspill og erfaringer. 

– Jeg tror det beste vi som foreldre kan gjøre er å lære oss navnene på alle i klassen til barna våre. 

– På den måten kommer vi i kontakt med dem, og det blir også lettere å føre en samtale med foreldrene. Det tror jeg er en god start, sier Garnes. 

Iman Meskini, kjent fra Skam, blir konferansier under torsdagens folkemøte. På plakaten står det også mange forskjellige navn på talelisten, og de vil komme med ulike innspill.

– Vi har blant annet fått med oss politiet, bydelsmødre, assisterende rektor på Bjerke og senterleder på Linderud. 

– Vi er veldig takknemlige for at sentret vil ha møtet her og for at de er så åpne. Sentret er et viktig samlingspunkt for ungdommen, sier Nordengen.

Hun er også en av dem som står på talerlisten på torsdag. 

– Jeg mener at vi alle står sterkere om vi jobber sammen. Derfor er det viktig at vi skaper et tettere samarbeid mellom alle. Man er ikke alltid nødt til å bidra med noe stort, bare det å møte opp holder ofte, sier Nordengen. 

Hjelper å engasjere

Groruddalstinget tror kanskje at mange foreldre, spesielt de med innvandrerbakgrunn, kan føle at språk er en barriere. Tinget mener derimot at dette er noe som også kan være en fordel. 

– I Groruddalen er det mange som er flerspråklige, så da er det bare å møte opp på ting. Det er nok noen andre foreldre som kan hjelpe til med å oversette på foreldremøter og lignende, sier Nordengen. 

– Mange foreldre, uansett bakgrunn, føler kanskje at det tar mye tid å bli med på fotballkamper, møter og så videre. Men i lengden sparer de nok mye tid, ved at det er forebyggende, sier Garnes. 

Han mener det er mange vinn-vinn-situasjoner ved at foreldre har et godt forhold til skole, politi, naboer og nærmiljøet. Nå håper arrangørene at de kan få i gang diskusjonen, og de legger ikke skjul på at det faktisk nytter å engasjere seg. 

– Under vårt tredje møte var det idretten som var i fokus, og etter det møtet har Idrettstinget vedtatt tre av fire saker som vi foreslo. Groruddals-satsingen har også endret sitt fokus, så det å engasjere seg nytter, slår de tre fast.

Folkemøtet arrangeres på Linderud senter torsdag 27. september klokka 18.