Kan bli storstreik fra fredag

Skoler, barnehager, politi og bibliotek kan ende opp i storstreik fra fredag.

AKS og biblioteker vil da holde dørene stengt. Kuben videregående skole vil også bli rammet, samt flere grunnskoler. Også helsetjenester i både Bydel Alna og Bydel Grorud vil bli berørt i første streikeuttak. Flere av etatene, derunder renovasjonsetaten, går også ut i streik om det ikke blir enighet. Da vil ikke søppelet bli tømt.

LO advarer om at det torsdag ettermiddag er «overhengende fare for storstreik». I verste fall kan det offentlige bli satt ut av spill. Om det blir streik, vil LO ta ut enda flere i streik. De varsler at ytterligere 1256 ansatte da vil tas ut i streik. I alt 3100 ansatte.

– Det betyr at kommunale barnehager, AKS og skoler kan bli stengt i seks bydeler, sammen med andre sentrale tjenester som miljøstasjoner, Deichman og Munch, sier streikeleder Anna Elisabeth Uran i en pressemelding.

I første omgang tas blant annet ansatte ved Ellingsrudhjemmet, Solvang helsehus, Stovnerskoghjemmet, hjemmetjenesten i Bydel Alna og Grorud helsestasjon ut i streik. Ansatte i Utdanningsetaten, Plan- og bygningsetaten og Bymiljøetaten er også trukket ut, samt ansatte ved Deichman.

I tillegg til Oslo-streiken, kan det også bli streik i staten. Det varsler LO Stat, YS stat, Unio og Akademikerne. Politi og universitet er de som rammes i så fall. I Oslo-politiet er det ca. 350 ansatte som i så fall går ut i streik.