ROMSÅS: Politiet var på Romsås i forbindelse med et annet oppdrag da bilen til en politipatrulje ble påkjørt. Føreren stakk fra stedet, men ble etter omfattende søk pågrepet. Ingen kom til skade. Her med innsatsleder Brian Skotnes.
ROMSÅS: Politiet var på Romsås i forbindelse med et annet oppdrag da bilen til en politipatrulje ble påkjørt. Føreren stakk fra stedet, men ble etter omfattende søk pågrepet. Ingen kom til skade. Her med innsatsleder Brian Skotnes. Bilde 1 av 6
Politiet påkjørt Romsås 02
Bilde 2 av 6
Politiet påkjørt Romsås 03
Bilde 3 av 6
SKADER: Politibilen er påført skader på døra.
SKADER: Politibilen er påført skader på døra.Bilde 4 av 6
Politiet påkjørt Romsås 05
Bilde 5 av 6
Politiet påkjørt Romsås
Bilde 6 av 6

Politipatrulje påkjørt på Romsås. – Tjenestepersonen har hatt utrolig flaks

En person er pågrepet.

Det er en del politi på Romsås i forbindelse med at en politipatrulje har blitt påkjørt. Gjerningspersonen har stukket av fra stedet, skriver politiet på X ved 15.30-tida tirsdag.

Akers Avis Groruddalen erfarer at det pågår omfattende søk etter den aktuelle bilen med både bil og helikopter. Politiet mener den aktuelle bilen befinner seg på Romsås, og en hypotese er at hendelsen kan være et uhell.

Innsatsleder Brian Skotnes informerer Akers Avis Groruddalen på stedet:

– Politiet var her i utgangspunktet i forbindelse med et annet oppdrag, og i forbindelse med politiutførelsen så er det en bil som som kommer kjørende på veien som vi står på nå. Sjåføren gjør en sving med bilen som gjør at han kjører inn i politibilen.

– Det står en polititjenesteperson i bakdøra ved passasjersetet som nesten blir truffet. Og som du kan se på skadene på bakdøra, så har bilen truffet den. Det var utrolig flaks at ikke vår tjenesteperson ble skadd i denne handlingen, opplyser innsatslederen.

Innsatsleder Brian Skotnes.

– Dette er en hundepatrulje. Har dyr kommet til skade?

– Nei det er ingen dyr som har kommet til skade, men kollegen har hatt utrolig flaks, og det vi undersøker nå er om dette har vært et uhell. Når man ser på veien og bredden på den, og hvor oversiktlig det er her, så har jo vi tenkt tanken på om dette kan være en tilsiktet hendelse.

I en oppdatering opplyser Skotnes at den pågrepne er en eldre mann.

– Han knytter seg til bilen og erkjenner at han er involvert. Det er en eldre mann som virket forfjamset, så da tenker vi at det er snakk om en ulykke der han har kjørt uaktsomt, og ikke at politiet var et mål i en tilsiktet hendelse.

Den aktuelle politibilen ble hentet av en bilberger.

– Hvordan går det med politibetjenten?

– Hun blir fulgt opp av kolleger. Det er naturlig at man blir skremt i en sånn hendelse, hun kjente luftpresset og at døra ga etter da den ble truffet, da er det klart du blir preget, men det går bra, hun blir ivaretatt.

SKADER: Politibilen er påført skader på døra.