Oslo legevakt
Oslo legevakt

Ubudne gjester på legevakta

Oslo legevakt på Aker måtte stenge fem behandlingsrom etter at det ble funnet spretthaler der. Spretthaler er rundt en milimeter lange og bor som regel ute der de bidrar til nedbryting av jorda skriver Folkehelseinstituttet.

Selv om de minner om insekter, er de ikke definert som det. Spretthaler oppholder seg hovedsakelig ute, men de kan likevel dukke opp inne, slik legevakta oppdaget. Dyrene er ikke å betrakte som skadedyr, men de er likevel sjenerende og legevakta har derfor bestemt seg for å stenge behandlingsrommene for utbedring og bekjempelse av dyrene.

Avdelingsdirektør Ida Natås tror at de kan gjenåpne rommene i dag, onsdag, i god tid før 17. mai og pinsehelgen der det kan bli økt pågang. Så lenge behandlingsrommene er stengt vil flere ambulanser styres til sykehus i stedet for legevakta for å begrense lange ventetider for behandling ettersom legevakta vil ha mindre kapasitet enn vanlig.

Personer som møter opp på legevakta skal ikke merke noe forskjell på tilbudet som gis, opplyser Natås videre. Legevakta på Aker åpnet i november og skal etter planen knyttes tett til nye Aker sykehus når sykehuset er ferdigbygd.