FIKK DET T¯FT: Andrine Otterlei (her i aksjon hjemme i Ellingsrudhallen mot Lillestr¿m) ble kŒret til grorudd¿lenes beste spiller i begge kampene, men Ellingsrud-jentene fikk en knallt¿ff helg i Ler¿yserien. (Foto: Bj¿rn Moe.) Foto:
FIKK DET T¯FT: Andrine Otterlei (her i aksjon hjemme i Ellingsrudhallen mot Lillestr¿m) ble kŒret til grorudd¿lenes beste spiller i begge kampene, men Ellingsrud-jentene fikk en knallt¿ff helg i Ler¿yserien. (Foto: Bj¿rn Moe.) Foto:Bilde 1 av 3
GIR IKKE OPP: Veronika Kastrati nekter Œ gi opp dr¿mmen om avansement til sluttspillet, selv om det nŒ ser m¿rkt ut. Foto:
GIR IKKE OPP: Veronika Kastrati nekter Œ gi opp dr¿mmen om avansement til sluttspillet, selv om det nŒ ser m¿rkt ut. Foto:Bilde 2 av 3
SKUFFET: Ellingsrud-trener Thomas Sigolsen var svært skuffet over lagets prestasjoner i helgen. Foto:
SKUFFET: Ellingsrud-trener Thomas Sigolsen var svært skuffet over lagets prestasjoner i helgen. Foto:Bilde 3 av 3

Bomtur til sørlandet

Ellingsrud J18s håndballjenter fikk det ikke til å stemme i helgens Lerøyrunde i Arendal. Nå ser det vanskelig ut å komme seg videre til sluttspillet.

– En tung helg for vår del hvor vi slet voldsomt med å finne flyten. Vi fikk det rett og slett ikke til å stemme, og vi var langt unna å vise fram den beste siden av oss selv. Det er dessverre oppsummeringen, sier Ellingsrud-kaptein Veronika Kastrati til Akers Avis Groruddalen.

Hun og lagvenninnene i Ellingsrud J18 skuffet stort i helgens runde i Lerøyserien, som ble spilt i Arendal, og kom hjem med to tap.

– Det virket nesten som vi var nervøse da vi gikk på banen. Dette er vi nødt til å ta tak i å lære av. Det hadde vært mye bedre om vi kunne fokusert på hva vi selv er gode for og tatt det derfra, sier Kastrati.

Grufull start

Ellingsruds helg startet på verst tenkelig måte med 2-13 til pause mot Flint Tønsberg. Det bedret seg noe utover i andre omgang, men groruddølene måtte likevel bokføre et 15-26-tap.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men vi spilte sidelengs istedenfor mot mål. Forsvaret vårt sto heller ikke noe særlig imot. En veldig skuffende prestasjon fra vår del. Vi var rett og slett ikke til å kjenne igjen, og det er svært skuffende sukker trener Thomas Sigolsen.

Ettmålstap

I andre kamp var det Grane Arendal som var utfordrer. Der hang Ellingsrud bedre med, men klarte likevel ikke å forhindre et 21-22-tap.

– Vi holdt på å ta med oss poeng, men vi kan likevel ikke være fornøyd. Vi leverte en prestasjon langt under det jeg vet vi kan. Det ble dessverre en real «kladdehelg» denne gangen, sier Thomas Sigolsen.

Med to prestasjoner under middels var det ikke mange Ellingsrud-treneren ville trekke fram, men to spillere får likevel ros fra helgen.

– Keeper Mathilde Visnes Andreassen sto fantastisk bra i helgen og hindret ydmykelsen å bli enda større. Framover scoret også Andrine Otterlei en del mål og ble kåret til vår beste spiller i begge kampene, sier Sigolsen.

– Tøft å avansere nå

Med to tap i helgen ligger Ellingsrud-jentene tredje sist i Lerøyserien, avdeling 1 med tre poeng på de seks første kampene. Veien opp til de fire beste som gir kvalifisering til sluttspillet virker nå lang.

– Ja, jeg tror dessverre vi kan glemme sluttspillet nå. Målet vårt for helgen var å vinne begge disse kampene. Da hadde vi vært med for fullt, men nå er det kun de som er ekstra gode i matte som klarer å regne seg fram til at vi har en sjanse til å avansere.

– Men det er klart – vi har fremdeles ti poeng å spille om, og vi ønsker å sikre oss flest mulig av dem, sier Thomas Sigolsen.

Kaptein Veronika Kastrati er hakket mer optimistisk.

– Alt kan skje i de neste rundene. Vi kliner til videre og fokuserer på å få fram det beste fra oss selv, så tar vi det derfra, avslutter hun.

• Neste runde i Lerøyserien spilles 14. mars. Da skal Ellingsrud møte Randesund fra Kristiansand og Rælingen.

Kampfakta

Håndball, Lerøyserien, J18, avd. 1:

Flint Tønsberg – EIL 26-15 (13-2)

Granehallen

Tilskuere: 60

Dommere: Håvard Nilsen og Endre Reber

EILs lag (mål parentes): Maria Halmø Jahr, Julie Benedicte Sigolsen, Donita Lajqi, Emilie Mjelland, Matilde Visnes Andreassen, Hedda Thomassen Søndergaard, Sofie Bøhler, Veronika Kastrati (1), Rebecka Hagen (6), Andrine Otterlei (6), Vlera Kelmendi (1) og Ndey Madan Nyang (1).

Kampfakta

EIL – Grane Arendal 21-22 (11-14)

Granehallen

Tilskuere: 50

Dommere: Håvard Nilsen og Endre Reber

EILs lag (mål i parentes): Maria Halmø Jahr, Julie Benedicte Sigolsen, Donita Lajqi, Matilde Visnes Andreassen, Hedda Thomassen Søndergaard, Veronika Kastrati (3), Emilie Mjelland (1), Rebecka Hagen (3), Andrine Otterlei (6), Vlera Kelmendi (4), Ndey Madan Nyang (2) og Sofie Bøhler (2).