MOSJONSLØP: Snart byttes hestene på Bjerke Travbane ut med løpere under nyvinningen Bjerketraver’n. Foto:
MOSJONSLØP: Snart byttes hestene på Bjerke Travbane ut med løpere under nyvinningen Bjerketraver’n. Foto:Bilde 1 av 1

Nyvinning innen mosjonsløp:

Covid19-løp på Bjerke Travbane

Groruddalen Friidrettsklubb har slått seg sammen med Løpetrening.no og Ull/Kisa for å arrangere mosjonsløp på Bjerke Travbane.

Pandemien har slått særs negativt ut for mange – deriblant breddeidretten for voksne. Før koronaviruset gjorde sitt inntog i Norge var tusenvis innom sitt lokale treningssenter før eller etter jobb. Mange av disse trente mot et spesifikt mål eller et mosjonsløp. Svært mange så også fram til å løpe Sentrumsløpet, Holmenkoll-stafetten, Oslo Maraton eller andre mosjonsløp. I stedet ble/blir de aller fleste av disse avlyst pga pandemien.

Tre samarbeidspartnere

Nå har tre aktører gått sammen for å arrangere et korona-vennlig mosjonsløp på Bjerke Travbane i Groruddalen til tross for at pandemien og mutant-virusene blir mer og mer uforutsigbare.

Groruddalen Friidrettsklubb, Løpetrening.no og Ull/Kisa skal nemlig arrangere «Bjerketraver’n» 18. april.

– Ved å velge Bjerke Travbane som arrangørsted for Bjerketraver’n kan vi legge opp til et smittevernvennlig arrangement. Deltakerne løper enten 5 km (5 runder rundt travbanen) eller 10 km (10 runder). Vi kan dermed dele inn deltakerne i puljer etter forventet slutt-tid – og dermed vil hver enkelt deltaker stå på startstreken sammen med «sin» kohort – der alle i samme pulje forventer samme slutttid (+/- 10 minutter), sier Marcus Johnsen i Løpetrening.no.

Løpet streames

Bjerketraver’n arrangeres altså på Bjerke Travbane, med doserte svinger og et grusunderlag beregnet for travhester. Triangel-arrangørene har likevel fått til en avtale med Bjerkebanen AS der de preparerer banen best mulig for menneskeføtter på løpsdagen. Bjerkebanen er for øvrig meget positive til arrangementet, og vil stille filming gjennom dagen til rådighet.

– Vi synes det er kjempemorsomt at Bjerketraver´n skal streames på løpetrening.no, all den tid vi ikke kan slippe til tilskuere eller andre som ønsker å følge mamma, pappa, fetter eller tantebarn rundt banen, sier Marcus Johnsen.

– Løft for dalen

Lars Ola Sundt i Grorudalen Friidrettsklubb mener Bjerketraver’n er et løft for hele Groruddalen.

– Vi er stolte og glade for å være med i triangelen sammen med Løpetrening.no og Ull/Kisa, og vi har stor tro på Bjerketraver’n som et mosjonsløp som arrangeres i Groruddalen minst én gang i året fremover. Vi leker også med tanken på å arrangere løpet om høsten i tillegg til i den første vårmåneden april, sier han..

Du kan lese mer og melde deg på via www.bjerketravern.no som også har fått utmerkelsen Kvalitetsløp av Kondis.