FANT IKKE FLYTEN: Allan Dahl Johansson fikk det ikke til i VM. Foto: Christoffer Rukke
FANT IKKE FLYTEN: Allan Dahl Johansson fikk det ikke til i VM. Foto: Christoffer RukkeBilde 1 av 1

Skuffet etter VM

Tveita-mannen Allan Dahl Johansson hadde store forhåpninger foran årets skøyte-VM. Dessverre gikk det meste mot ham.

– Dette var dessverre langt unna det jeg hadde håpet på. Det gikk rett og slett ikke veien i det hele tatt. Utrolig skuffende, sier Allan Dahl Johansson på telefon til Akers Avis Groruddalen.

I helgen var Tveita-mannen med da skøyte-VM ble arrangert i nederlandske Thialf/Heerenveen. Første nedtur kom på lagtempo hvor Allans største gullhåp lå. I motsetning til i verdenscupen for et par uker siden, da de norske gutta satte ny banerekord og lekte med konkurrentene, fungerte lite denne gangen.

Norge, med Allan som fartsholder foran Hallgeir Engebråten og Sverre Pedersen bak, kom til slutt inn på den kjipe 4. plassen på tiden 3.43,231 (1,80 sekunder bak det nederlandske vinnerlaget).

– Det var en kollektiv svikt av oss. Vi var rett og slett ikke i slaget da det gjaldt som mest, sier Allan.

Sluttkjørt?

Av de andre distansene i VM deltok også Allan Dahl Johansson på 1500 meter. Her endte han opp som beste nordmann. Problemet var bare at det var på en 8. plass, og ikke på pallen som han i avisa for noen uker siden avslørte at han drømte om. Dahl Johansson kom i mål på tiden 1.46,440.

– Sesongens dårligste 1500 meter for min del. Utrolig kjipt at nedturen kom i VM, sier Allan.

– Hva gikk galt?

– Jeg hadde sprut i beina fra start og kjente meg i ålreit form. Jeg fikk en ok start og en god første-runde. Så kom en middels runde, og etter det stoppet det liksom opp. Jeg vet ikke helt hvorfor, men tror kanskje kroppen er litt sluttkjørt etter å ha spisset formen til tre uttaksløp for å få være med i VM. Jeg forsøkte så godt jeg kunne å spisse formen inn mot VM også, men det er begrenset hvor mange ganger jeg kan klare det i én og samme sesong, sier Allan.

Tatt steg

VM-nedturen til tross – Allan Dahl Johansson er fornøyd med årets sesong som har gitt ham en mye bedre uttelling enn fjorårets. Ikke minst med tanke på hva han oppnådde i november da han hentet hjem fire NM-medaljer; kongepokal, mesterskapsrekord og en personlig rekord under NM på Hamar.

– Jeg føler selv at jeg har tatt store steg fra fjorårssesongen. Jeg har hatt kjempeframgang på isen, og nå håper jeg å jobbe videre med det jeg har startet på og bygge meg opp til å bli enda råere til neste år.

– Jeg har lært masse og blitt inspirert denne sesongen, og jeg har klare planer på hva jeg skal jobbe med og forbedre videre. Grunnlaget er nå lagt, sier Allan.

… men jublet for Ragne

Både Allan Dahl Johansson og Ragne Wiklund representerer Aktiv Skøyteklubb (ASK) som holder til på Valle Hovin. Når han selv ikke innfridde forventningene under VM, synes han det var utrolig morsomt at Wiklund klarte det.

– Ragne leverte helt rått i mesterskapet, og jeg er ikke overrasket. Jeg tenkte at hun kunne blande seg inn i toppen. At hun lyktes var en god trøst for min del og en bekreftelse på at klubben vår er best i Norge, sier Allan Dahl Johansson.

Ragne Wiklund vant 1500 meter for kvinner på tiden 1.54,613 (ny personlig rekord). Ellers ble det en 4. plass på 3000 meter, 4. plass på lagtempo og en 6. plass på 5000 meter.