600 KVADRATMETER: Det blir nok av is å boltre seg på etter at skøytebanen er ferdigstilt. Etter planen vil den være klar for bruk allerede i løpet av helgen. Foto:
600 KVADRATMETER: Det blir nok av is å boltre seg på etter at skøytebanen er ferdigstilt. Etter planen vil den være klar for bruk allerede i løpet av helgen. Foto:Bilde 1 av 2
HAR VÆRT ETTERSPURT: Fungerende daglig leder i Grorud IL, Frode Englund, er glad for at tradisjonen med skøyteis på Grorud allerede nå kommer tilbake. Foto:
HAR VÆRT ETTERSPURT: Fungerende daglig leder i Grorud IL, Frode Englund, er glad for at tradisjonen med skøyteis på Grorud allerede nå kommer tilbake. Foto:Bilde 2 av 2

Finn fram skøytene:

Endelig skøyteis på Grorud

Det har ikke vært skøyteis i Grorud idrettspark siden før det gamle idrettshuset ble revet. I høst åpnet nye Grorud flerbrukshus, og allerede nå blir det igjen mulig å stå på skøyter her igjen.

Kulda kom i januar, og for fungerende daglig leder i Grorud IL, Frode Englund, betød det én ting: endelig kunne man gjenoppta tradisjonen med å ha skøyteis utenfor klubblokalene. Det var ikke en tanke han hadde alene. Bymiljøetaten tok kontakt tirsdag i samme ærend, og på onsdag var de i gang.

– Håpet er å være klare i løpet av helga, sier Englund.

Det er nemlig perfekte forhold for skøyteis nå. Det er kaldt, og værvarselet viser lite tegn til at det kommer til å endre seg. For skøyteglade i nærområdet betyr det at Grorud IL endelig kan få «egen» skøyteis igjen.

– Skøyteis har vært etterspurt helt siden vi begynte med bygginga, så det er helt suverent at vi får lagd det allerede i år, sier Englund.

Han roser også Bymiljøetaten, som er grunnen til at det har gått så raskt å få i gang arbeidet.

– De gjør en skikkelig innsats for å spre aktiviteten i hele byen sånn at man unngår trengsel i kollektivtrafikken og på parkeringsplassene. Jeg tror dette blir kjempebra.

Torsdag var man i gang med vanninga, men entreprenør Kjetil Flateby tør ikke å spå at isen er klar til lørdags morgen. Han håper at den blir klar i løpet av helgen.

HAR VÆRT ETTERSPURT: Fungerende daglig leder i Grorud IL, Frode Englund, er glad for at tradisjonen med skøyteis på Grorud allerede nå kommer tilbake.

HAR VÆRT ETTERSPURT: Fungerende daglig leder i Grorud IL, Frode Englund, er glad for at tradisjonen med skøyteis på Grorud allerede nå kommer tilbake.

Skøyter i Groruddalen

Flere av vannene i Groruddalen har isdekke, men det minnes om at naturis kan være usikker. Det anbefales at man undersøker at isen er minst ti centimeter tykk før man beveger seg ut på den. Man bør også passe på å være flere sammen når man ferdes på isen. All ferdsel på naturis gjøres på egen risiko.

Det kommer preparert kunstis utenfor Grorud flerbrukshus og ved Furuset Forum. Det kommer også ny skøyteis på frisbeebanen ved Tokerudbekken.

Her i Grorud idrettspark finner du straks en ny og fin skøyteis-bane.

Her i Grorud idrettspark finner du straks en ny og fin skøyteis-bane.