SKIJUBEL: 100.000 kroner går til Team GLA i bytte mot at det blir enda flere gode opplevelser for GLAs ungdommer (FOTO: Lillomarka skiklubb).
SKIJUBEL: 100.000 kroner går til Team GLA i bytte mot at det blir enda flere gode opplevelser for GLAs ungdommer (FOTO: Lillomarka skiklubb). FOTO: Lillomarka Skiklubb

Hundre tusen kroner øremerket skiglede. – Dette gir motivasjon til frivilligheten

Team GLA, en satsing i regi av skiklubbene i dalen, mottok nylig en stor og fin donasjon.

Hvert år gir Baker Hansen 100.000 kroner til Overtoppen IL som igjen donerer pengene til et formål de støtter. I år valgte Overtoppen IL en gjeng med voksne karer godt over toppen av sin karriere, å donere pengene til Team GLA.

GLA er et treningssamarbeid mellom groruddalsklubbene Lillomarka Skiklubb, Årvoll IL Langrenn, Høybråten og Stovner Langrenn og Hasle-Løren Langrenn. Team GLA er for utøvere fra 13 år og oppover, der fokuset er å skape et miljø både for dem som ønsker å satse, og for dem som ønsker å fortsette å trene langrenn uten å gå «all in».

– Vi følger Norges Skiforbund sitt motto «Flest mulig, lengst mulig», skriver Lillomarka Skiklubb på sin Facebook-side der de først annonserte gladnyheten.

Lagt merke til

– Det er en fantastisk hyggelig av Overtoppen å tildele oss pengene. Vi er ikke verdensmestere, men vi skaper skiglede, og dette gir motivasjon til frivilligheten, og til syvende og sist de unge, sier Øyvind Mobakken i Lillomarka Skiklubb.

Ungdommene i Team GLA ble overbrakt den hyggelige nyheten på tur i skisporet.

– Vi hadde en lang tur og det var selvfølgelig kjempegøy, og det ser vi også på reaksjoner på sosiale medier. Dette er bare en gladsak.

Overtoppen IL er som nevnt en gjeng eldre skigåere, og flere av dem startet sin karriere i Groruddalen, enten på Årvoll, i Lillomarka, og så videre. Mobakkens bror er medlem av idrettslaget, og på den måten er Overtoppen IL kjent med skiklubbene i «dalen» og hva klubbene tilbyr barn og unge i lokalområdet.

– De syns arbeidet vårt med å inkludere barn og unge er godt, og kanskje våre barn og unge er like samlet som Overtoppen IL når de selv blir 60 år og eldre.