GLEDET SEG I LANG TID: Gutta fra Stovners SKs G11-lag signaliserte allerede i fjor høst at de ville bli med på Norway Cup. Her står de samlet, og tiden er endelig inne for en deltagelse. FOTO: Frank E. Fossum.
GLEDET SEG I LANG TID: Gutta fra Stovners SKs G11-lag signaliserte allerede i fjor høst at de ville bli med på Norway Cup. Her står de samlet, og tiden er endelig inne for en deltagelse. FOTO: Frank E. Fossum.Bilde 1 av 1

Gutta fra Stovner er klare for Norway Cup: – Vi ser frem til mange nye opplevelser

Til helgen får gutta fra Stovner sitt g11-lag muligheten til å debutere i Norway Cup, som er verdens største fotballturnering for barn og unge. Både trenere og spillere gleder seg til å skape minner for livet.

Norway Cup er en etterlengtet begivenhet for Stovner SKs g11-lag, som er det eneste laget fra Stovner som deltar i år. Trener Sunbl Younis uttrykker stor glede og spenning foran turneringen, hvor både lagånd og induviduell utvikling står i fokus.

– Det føles veldig gøy å få muligheten til å være med, sier Younis. 

– Jeg vil at de alle skal ha det gøy, også hadde det selvfølgelig vært gøy å vinne litt også – men først og fremst skal det bli en fin opplevelse som lag og individuelt blant spillerne. Jeg håper det kan styrke samholdet i laget enda mer, legger hun til.

Videre forteller Younis om en gjeng som har gledet seg i lang tid – helt siden i fjor høst hvor praten om Norway Cup først startet.

– De har gledet seg veldig lenge, og det har vært et ønske fra gutta om å kunne delta i Norway Cup i lang tid, forteller Younis. 

Selv om de er litt skuffet over at de kun skal møte andre Oslo-lag, som Furuset og HSIL, ser de frem til turneringen med nysgjerrighet og spenning. 

– Ingen har vært med tidligere, så atmosfæren blir ny for dem, men jeg tror det blir veldig bra, sier Younis. 

– Det viktigste er å få spille og oppleve alt det morsomme rundt arrangementet, slår hun fast.

Forberedelsene har bestått av noen ekstra treninger før sommerferien, og nå ser laget frem til å møtes igjen på verdens største fotballturnering for ungdom. 

– Bare det å delta er stort nok, sier Younis.

Gutta stiller i nye og ferske drakter.

– Med nye drakter er guttene klare for å vise seg frem og nyte hver kamp de spiller.

Selv om laget ikke skal spille sluttspill på grunn av aldersklassen, er målet klart: å skape så gode og morsomme opplevelser, slik at de ønsker å delta igjen neste år.

Håper å inspirere

– Vi håper også at flere blir inspirert til å bli med videre. Når guttene kommer tilbake på skolen og forteller om alle de gode opplevelsene, kan det skape større engasjement. På den måten blir kanskje andre lag også motiverte til å prøve seg, hvis vi kommer tilbake med våre opplevelser, sier Younis.

Lagets deltakelse i Norway Cup blir også sett på som en mulighet til å styrke gruppen enda mer. 

– Jeg tror absolutt gjengen vil bli mer sammensveiset. Mange kommer fra forskjellige skoler, så jeg dette er en god måte å bygge enda mer samhold i laget på, sier Younis.

Med håp om fint vær og mange tilskuere, inviterer Younis alle til å komme og heie på gutta fra Stovner. 

Trenerkollega Ismail Jhanger avslutter med et optimistisk blikk mot uken som kommer: 

– Vi ser frem til å ha det gøy og ser virkelig frem til muligheten til å bli kjent med andre, samtidig som vi styrker samholdet i gruppa.

Stovner SK G11 er klare for eventyret, og Norway Cup blir utvilsomt en uforglemmelig opplevelse for disse debutantene.

Kommentarer