GUTTA: Chonrasit Wichai (t.v.), Andreas Gjengedal, Omar Moftah og Basiru Sohna spiller til vanlig på Grei, men i år er ikke laget deres påmeldt. Foto:
GUTTA: Chonrasit Wichai (t.v.), Andreas Gjengedal, Omar Moftah og Basiru Sohna spiller til vanlig på Grei, men i år er ikke laget deres påmeldt. Foto:Bilde 1 av 3
HØYT: Ballen slippes fra 22,5 meter og man må dempe og få kontroll på den, skal man vinne konkurransen. Foto:
HØYT: Ballen slippes fra 22,5 meter og man må dempe og få kontroll på den, skal man vinne konkurransen. Foto:Bilde 2 av 3
NESTEN: Chonrasit Wichai greide å dempe ballen, men fikk ikke videre kontroll på den. Foto:
NESTEN: Chonrasit Wichai greide å dempe ballen, men fikk ikke videre kontroll på den. Foto:Bilde 3 av 3

Norway Cup

«Ingen» greier balldroppet

Fra 22,5 meter blir ballen sluppet ned og den som kan dempe ballen uten at den treffer bakken vinner. Det har vist seg å nesten være helt umulig. Bare spør Chonrasit (14).

Det er utleieselskapet Ramirent som har rigget seg opp på Ekebergsletta med den kolossale blå kranen rett ved hovedbanen. Utallige håpefulle gutter og jenter, store og små, har forsøkt å dempe ballen. Den eneste som har greid det så langt er en 13-åring, ifølge Frode Mathiassen, salgssjef i region Øst hos Ramirent.

Kameratgjengen Chonrasit Wichai, Andreas Gjengedal (14), Omar Moftah (15) og Basiru Sohna (14) spiller til vanlig på Grei, men i år er ikke laget deres påmeldt. Guttene hadde likevel tatt turen opp til Ekebergsletta for å få med seg finværet, fotballen, jenter og teste ut aktiviteter som blant annet Balldrop.

– Det var overraskende vanskelig. Det krever at du er god i fotball og kan beherske ballen. Jeg er derimot ikke så god til å trikse, sier en lattermild Chonrasit som vanligvis spiller forsvar.

Vanskelig og gøy

Man kunne kjenne adrenalinet stige hos kameratgjengen i det diskusjonen om hvem av dem som ville greie å dempe ballen begynte. Omar var sikker i sin sak.

– Du må ha ballkontroll, føle ballen i beina og orientere deg, sier Omar med stikk mot Chonrasit, som blant annet klagde over at gjerdet var for tett innpå.

Frode Mathiassen beskriver Balldrop som utfordrende.

– Dette er ny greie på Norway Cup, og det er en aktivitet for alle sammen, jenter og gutter, store og små. Den er svært utfordrende med tanke på både høyde og ballkunnskaper.

– Det er velig mange flinke som har prøvd seg. På tirsdag var det ei jente på 11 år som greide det fra 15 meter.