KONGEN AV SKATEPARKEN: Massimo har ofte hele skateparken på Haugenstua for seg selv, men han synes ikke det gjør noe. Da er det god plass og fritt fram til å holde på sånn man vil. Foto:
KONGEN AV SKATEPARKEN: Massimo har ofte hele skateparken på Haugenstua for seg selv, men han synes ikke det gjør noe. Da er det god plass og fritt fram til å holde på sånn man vil. Foto:Bilde 1 av 2
FERIEPLANEN KLAR: Massimo Pino Mondaca (Ammerud) bruker dagene i skateparken på Haugenstua. Her har han brukt store deler av ferien, og når familien skal på tur til Tromsø pakker 13-åringen med seg skateboardet også. Foto:
FERIEPLANEN KLAR: Massimo Pino Mondaca (Ammerud) bruker dagene i skateparken på Haugenstua. Her har han brukt store deler av ferien, og når familien skal på tur til Tromsø pakker 13-åringen med seg skateboardet også. Foto:Bilde 2 av 2

Massimo (13) er konge av skateparken

Massimo Pino Mondaca (13) bruker mellom tre og fire timer hver dag i skateparken på Haugenstua. I sommer har han hatt parken nesten helt for seg selv – og det er han mer enn fornøyd med.

– Jeg syns skateparken på Haugenstua er den beste her i byen. Den er annerledes enn de andre, her er det mer «street», sier Massimo fra Ammerud.

Best av alt er at parken har vært lite brukt i sommer – ifølge Massimo selv – og dermed har han også hatt hele parken for seg selv. 13-åringen bor på Ammerud. Han tar t-banen til Rommen og skater ned til skateparken som ligger vegg-i-vegg med Osloungdommens motorsenter og Østre Aker vei.

– Jeg er her hver dag, og blir ikke lei. Jeg bruker tiden på å øve på triks, og siden det er veldig få her er det mye frihet, smiler han.

Han estimerer at han bruker mellom 3-4 fire timer hver dag i parken. Bortsett fra når det regner, eller når han har slått seg. Senere i sommer planlegger familien tur til Tromsø – og Massimo skal selvfølgelig ha med skateboardet sitt.

Skrubbsår og slitte sko

Massimo sier han av og til har med seg fetteren sin til parken. Bortsett fra selskap av søskenbarnet sitt er det stort sett bare han.

– Men når de eldre gutta er her, og de ansatte, snakker jeg og henger med dem. Jeg syns det er mye bedre å forholde meg til de eldre gutta.

Massimo begynte å skate i 2018, og i 2019 begynte det å bli mer enn bare en hobby. Det merker han godt – både på skader og slitte sko og bukser.

– Foreldrene mine er ikke så bekymra, de vet jeg stort sett har kontroll. Men det blir jo fort dyrt når man sliter ut utstyret sitt, erkjenner 13-åringen.

Etter planen skal han delta i konkurranser, men først må alle triksene sitte. Nå om dagen er det «Backside smith» som står på læreplanen.

– Det har blitt noen skader, men det er sånn jeg lærer, avslutter han.