KOM TIL KORT: Vlera Kelmendi forsøkte det hun kunne, men Ellingsruds hŒåndballdamer kom til kort i hjemmeoppgjøret mot Lillestrøm. (Alle foto: Bjørn Moe.) Foto:
KOM TIL KORT: Vlera Kelmendi forsøkte det hun kunne, men Ellingsruds hŒåndballdamer kom til kort i hjemmeoppgjøret mot Lillestrøm. (Alle foto: Bjørn Moe.) Foto:Bilde 1 av 2
KJIPT: Ellingsrud-kapteinen synes det var kjipt Œå tape for Lillestrøm etter seks strake seire. Foto:
KJIPT: Ellingsrud-kapteinen synes det var kjipt Œå tape for Lillestrøm etter seks strake seire. Foto:Bilde 2 av 2

Så kom tapet for Ellingsruds håndballdamer

Etter seks seire på rappen falt Ellingsruds håndballdamer hjemme mot Lillestrøm mandag kveld. Med det har også romerikingene overtaket i kampen om andreplassen i avdelingen.

– Utrolig kjipt å gå på et tap nå etter en meget god periode. Et tap i ny og ne kan vi alltids tåle, men måten det skjedde på var veldig skuffende, sier Ellingsrud-kapteinTara Firozyar.

Etter seks strake seire (fire i januar) møtte Ellingsruds håndballdamer bokstavelig talt veggen da Lillestrøm gjestet Ellingsrudhallen på mandag. Oppgjøret ble tungt for groruddølene som ikke fikk det til å stemme i det hele tatt.

– Lillestrøm har et godt lag og spiller fin håndball, men i denne kampen leverte dessverre også vi langt under pari. Framover på banen stemte lite, og vi hadde altfor mange bomskudd. Vi var rett og slett ikke i nærheten av å ha den uttellingen vi er blitt vant med. Bakover var det nesten like ille. Vi slet med å stoppe dem. Det var rett og slett mye som ikke gikk vår vei denne gangen. En kjip kamp, oppsummerer Tara Firozyar.

Spilte på tvers

I forrige oppgjør mellom lagene tapte Lillestrøm med ett mål etter å ha ledet med mange mål til pause. Det gjorde de også i går (18-12), men denne gangen var Ellingsrud langt fra å hente inn det forspranget. I store deler av kampen var groruddølene opptatt av å kaste ballen til hverandre på tvers uten å utfordre alle de digre åpningene som oppsto i forsvaret til Lillestrøm.

Den eneste som utfordret gjestene i rødt var Vlera Kelmendi som satte inn 8 mål. Ellers var det lite som bekreftet at Ellingsrud er et av de beste lagene i divisjonen, verken i angrep eller, i særlig grad, forsvaret. Der rant det inn masse som burde vært stoppet før målvakta skulle utfordres, og dermed endte det med et fortjent 27-34-tap.

– For stor belastning

Ellingsrud-trener Thomas Sigolsen er enig i at hans disipler leverte under vanlig standard i mandagens oppgjør.

– En dårlig kamp fra vår side hvor vi stresset både forover og bakover. Vi gjorde rett og slett ikke jobben vår, og da blir det vanskelig mot et aggressivt Lillestrøm-lag som ville mye mer. Et fortjent tap etter en svak innsats, oppsummerer han.

– Hvorfor falt dere så mye i kvalitet i denne kampen?

– Noe av forklaringen ligger nok i at januar har vært en ekstrem måned for mange av spillerne våre. Vi har hatt fire seriekamper i tillegg til at flesteparten på laget også har vært involvert på J18-laget. Man blir sliten, og det er vanskelig å motivere seg maksimalt til hver kamp. Heldigvis kommer det en litt roligere periode framover nå, sier Sigolsen.

Bak på innbyrdes

Med tapet knep også Lillestrøm fordelen på innbyrdes oppgjør mot Ellingsrud. Groruddølene ligger fremdeles foran på tabellen (2. plass) med to poeng, men har spilt én kamp mer enn sine rivaler.

– Ja, Lillestrøm har andreplassen i sin egen lomme nå. Det er selvfølgelig litt surt, men vi får se hvordan det går videre utover i sesongen. Dette ble en liten hump i veien, men vi skal jobbe på for å utvikle oss videre. Det er fremdeles fullt mulig å ende over Lillestrøm, og det skal vi jobbe for, sier Thomas Sigolsen.

Vil slå tilbake

Neste kamp for Ellingsrud-damene spilles ikke før 12. februar. Da kommer Gamle Oslo på besøk til Ellingsrudhallen.

– Selv om vi er skuffet etter Lillestrøm-kampen, skal vi nok klare å motivere oss fram til neste kamp. Vi har tatt mange steg fra i fjor og henger fremdeles med i toppen. Vi satser på å «komme opp på hesten» igjen mot Gamle Oslo, sier Tara Firozyar.

– Gamle Oslo er en fin mulighet for å slå tilbake igjen, men vi må være påskrudd fra start om vi skal ha en mulighet. De kommer med en rutinert gjeng som vet hva de driver med, sier Thomas Sigolsen.

Kampfakta

Håndball, 3. div., avd. 2, kvinner:

Ellingsrud – Lillestrøm 27-34 (12-18)

Ellingsrudhallen

Tilskuere: cirka 80

Dommere: Truls Petter Knudsen og Thomas Usler

EILs lag (mål i parentes): Michelle Gjøse Purser, Ida Enderud Mathiassen, Hedda Thomassen, Julie Benedicte Sigolsen, Donita Lajqi, Veronika Kastrati (3), Tara Firozyar (5), Rebecka Hagen (1), Andrine Otterlei (3), Vlera Kelmendi (8), Emilie Mjelland (1), Vibecka Nagalingam (2) og Celine Bøhler Thomasssen (4).