STOR VAFFELFEIRING: Ikke Haggis - men et stort rekebord - og til slutt en haug med vafler og annet snadder til dessert for å feire Skottlands seier mot Norge. Stephen Kerr (f.v.), Per Holter, Kathleen Kerr, Anne Honeyman Holter, John Bremner og Rosemary Bremner storkoste seg i Linjeveien på Høybråten.
STOR VAFFELFEIRING: Ikke Haggis - men et stort rekebord - og til slutt en haug med vafler og annet snadder til dessert for å feire Skottlands seier mot Norge. Stephen Kerr (f.v.), Per Holter, Kathleen Kerr, Anne Honeyman Holter, John Bremner og Rosemary Bremner storkoste seg i Linjeveien på Høybråten. FOTO: Rolf E. WulffBilde 1 av 5
DOBBEL NASJONALITET: Skotter, halvskotter, inngifte skotter - da blir det norsk-skotsk flaggforbrødring.
DOBBEL NASJONALITET: Skotter, halvskotter, inngifte skotter - da blir det norsk-skotsk flaggforbrødring. FOTO: Rolf E. WulffBilde 2 av 5
FEIRENDE LANGBORD: Venner, familie og naboer kom sammen og feiret det skotske landslagets seier over Norge med et skikkelig rekebord - og noe godt i glasset!
FEIRENDE LANGBORD: Venner, familie og naboer kom sammen og feiret det skotske landslagets seier over Norge med et skikkelig rekebord - og noe godt i glasset! FOTO: Rolf E. WulffBilde 3 av 5
STOR STEMNING: Humøret på plass i Linjeveien på Høybråten.
STOR STEMNING: Humøret på plass i Linjeveien på Høybråten. FOTO: Rolf E. WulffBilde 4 av 5
SKAFFET BILLETTER: Stephen Kerr (t.v.) og John Bremner (t.h.) hadde for en sjelden gangs skyld ikke klart å få billetter til en bortekamp med Skottland. Da kom halvt skotske Martin Novotny til unnsetning. Han klarte å trylle fram to billetter via bekjente - dermed skål for redningsmannen.
SKAFFET BILLETTER: Stephen Kerr (t.v.) og John Bremner (t.h.) hadde for en sjelden gangs skyld ikke klart å få billetter til en bortekamp med Skottland. Da kom halvt skotske Martin Novotny til unnsetning. Han klarte å trylle fram to billetter via bekjente - dermed skål for redningsmannen. FOTO: Rolf E. WulffBilde 5 av 5

Skotter i festrus – feiret med norske vafler

Før Norge møtte Skottland til landskamp møtte vi glade skotter i Linjeveien på Høybråten. Dagen etter tok lokalavisen turen innom på ny, for det gikk sterke rykter om at det var stor seiersfest – med norske vafler.

Selvfølgelig skulle det festes. Etter å ha gått mot det som så ut som et nederlag etter at Haaland scoret sikkert på straffe, gjenoppsto de skotske fotballhelter «fra de døde» og snudde 1-0 til 1-2 i sluttminuttene!
 Det norske folk klør seg i huet og prøver å finne ut hvordan det kunne skje. Vel, undertegnede la ut følgende melding på egen Facebook-side minutter etter kampen:

«Skottland ligger under 0-1 og det er 10 min igjen – Nå lyder det en melankolsk melodi fra en sekkepipe på tribunen, sa kommentatoren på TV 2. – Total uvitenhet – det spilles «Flowers of Scotland» – det vekker skotter fra de døde, dette blir skummelt, tenkte jeg»



FEIRENDE LANGBORD: Venner, familie og naboer kom sammen og feiret det skotske landslagets seier over Norge med et skikkelig rekebord – og noe godt i glasset! FOTO: Rolf E. Wulff

Vant kampen

Man skal aldri ta supporteres innsats på tribunen for gitt. Da Liverpool lå under 0-3 mot AC Milan i Istanbul i Champions League-finalen i 2005, sang Liverpool-supporterne «You Never Walk Alone» for full hals. Vi vet i etterkant at sangen hørtes inn i garderoben og tente Liverpool-spillerne – de kom ut og vant kampen. Undertegnede fikk samme følelse nå – og fikk rett (sånn, da fikk jeg skrytt litt av min intuisjon).

«Flowers of Scotland» er for øvrig den skotske nasjonalsangen som tar utgangspunkt i slaget om Battle of Bannockburn (23. – 24. juni 1314) da skottene under Robert the Bruce (Robert I) nedkjempet England og hæren til Edward II – og sendte hele gjengen hjem til England

.

«And stood against them, Proud Edward’s Army, And sent them homeward, Tae think again»

SKAFFET BILLETTER: Stephen Kerr (t.v.) og John Bremner (t.h.) hadde for en sjelden gangs skyld ikke klart å få billetter til en bortekamp med Skottland. Da kom halvt skotske Martin Novotny til unnsetning. Han klarte å trylle fram to billetter via bekjente – dermed skål for redningsmannen. FOTO: Rolf E. Wulff

Behørig takket

Og hvem andre enn John Bremner (fremdeles ikke i familie med den skotske Leeds-legenden Billy Bremner) og Stephen Kerr sto midt blant de norske supporterne bak det norske målet og gikk berserk da først Lyndon Dykes og så Kenny McLean snudde det hele til skotsk seier! To fortvilte skotter som dagen før kunne fortelle Akers Avis Groruddalen at de for en sjelden gangs skyld sto uten billetter til en landskamp på bortebane. Men halvt skotske Martin Novotny kom dem til unnsetning og fikk tryllet fram to billetter. Han ble behørig takket og hyllet av de to i hagen til Anne Honeyman Holter og Per Holter i Linjeveien. De tok en slurk vin hver og skålte for billettmirakelet.

Skotter og vin? Ja, for når Anne (svigerinnen til John Bremner) og Per stelte i stand til seiersfest med enda flere skotter, familiemedlemmer og gode naboer, ble det verken whisky eller haggis (tradisjonell skotsk matrett som er laget av innmat av får, blandet med løk, havregryn og krydder og kokt i en dyremage). Det ble reker og vin i lange baner! Og etter at rekebordet var tømt ble det stekt et hav av vafler i Linjeveien.

STOR STEMNING: Humøret på plass i Linjeveien på Høybråten. FOTO: Rolf E. Wulff

Skotsk mentalitet

– Vafler is very good, bedyrer Stephen.

– Pølsa og lompa er enda better, legger John til.

Gutta med sine bedre halvdeler er titt og ofte i Norge for å besøke Anne og Per på Høybråten – og i hvert fall når Skottland spiller landskamp mot Norge i fotball. Således kjenner de til genuine norske matfavoritter.

– Skottland spilte ikke bra, men spiller til dommeren blåser i fløyta. Skotsk mentalitet, oppsummerer våre venner fra Skottland. Etter kampen ble det selvsagt en pubrunde i Oslo-kvelden.

– Nordmenn er skikkelige folk. Aldri noe tull. Alle vi møtte kom og gratulerte oss med seieren, sier Stephen.

Og Akers Avis Groruddalen stiller seg i rekken av gratulanter!

DOBBEL NASJONALITET: Skotter, halvskotter, inngifte skotter – da blir det norsk-skotsk flaggforbrødring. FOTO: Rolf E. Wulff