STILLER SEG UFORSTÅENDE: Leder av Stovner SKs fotballgruppe og resten av A-laget stiller seg uforstående til at dommeren blåste av borteoppgjøret mot Lokomotiv Oslo etter 55 minutter. Foto:
STILLER SEG UFORSTÅENDE: Leder av Stovner SKs fotballgruppe og resten av A-laget stiller seg uforstående til at dommeren blåste av borteoppgjøret mot Lokomotiv Oslo etter 55 minutter. Foto:Bilde 1 av 1

Stovner SKs kamp mot Lokomotiv Oslo ble avbrutt av dommeren

Stovner SKs bortekamp mot Lokomotiv Oslo tirsdag kveld endte brått da dommeren valgte å blåse av oppgjøret etter 55 minutter på 1-0 til vertene. Groruddølene stiller seg uforstående til det hele.

«Denne publiseringen var i strid med Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Les uttalelsen fra Pressens Faglige Utvalg her

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. På mange måter er jeg sjokkert og satt ut. Det var en helt rolig kamp uten noen stygge taklinger eller noe bråk, men dommeren, som vi har hatt merkelige episoder med også tidligere, valgte å avbryte kampen etter å ha gitt oss to helt uforståelige røde kort (spiller+trener) etter 55 minutter. Jeg har ikke opplevd maken tidligere, sier Espen Myrbakken.

Lederen for Stovner SKs fotballgruppe var selv til stede under tirsdagens bortekamp. Han beskriver det som et gemyttelig og ålreit oppgjør fram til dommeren valgte å avbryte.

– Greit nok at vi mener oss bortdømt i enkelte situasjoner, men vi håndterte det helt rolig og fint. Den som ikke forholdt seg rolig var dommeren. Han startet oppgjøret med å unnlate å komme og hilse på oss, og han hadde en generelt aggressiv holdning på banen. Blant annet da han, etter å ha blitt spurt av en av våre spillere på en avgjørelse, svarte med å løpe opp med pekefingeren og skrike til ham 20 centimeter fra ansiktet. Samtidig ga han gult kort og truet med rødt.

– Underveis i første omgang truet han også flere ganger med å blåse av kampen uten at noen av lagene forsto hvorfor. Det var en rolig kamp, men dommeren hadde null kontroll på seg selv, sier Espen Myrbakken.

Fikk lov av linjedommer

Det var først etter hvilen, i det 55. minutt, at ting virkelig eskalerte på Norges idrettshøgskole. Rassab Iqbal kom inn som innbytter for Stovner, men ble bedt om å gå ut igjen for å få på seg leggskinn. Denne ordren ble fulgt, men det varte og rakk før han fikk slippe innpå igjen.

– Til slutt fikk han beskjed av linjedommeren om å løpe inn på banen igjen, men da ble det bråk. Da kom hoveddommeren løpende 40 meter og rev opp det gule kortet med beskjed om at det var han som skulle slippe inn spillere. Vår spiller svarte at han fikk beskjed fra linjedommeren om at han kunne entre banen igjen, og det var nok til at han fikk se det røde kortet. Vi har liten forståelse for hvorfor en kampleder eskalerer en rolig kamp på denne måten, og vi lurer på hva slags agenda som egentlig ligger bak her. Uansett synes vi det er synd å oppleve slike ting. Vi har derfor sendt inn en rapport på dommeren til kretsen og avventer svar derfra. Noe mer ønsker jeg ikke si på nåværende tidspunkt da saken ligger inne hos kretsen, sier Stovner-lederen.

Rødt også til treneren

Etter det røde kortet til Rassab Iqbal kom det naturlig nok spørsmål og reaksjoner fra resten av Stovner SKs spillere. Dommeren valgte med det å avbryte kampen. Da trener Kjell Sverre Hansen Wold i etterkant forsøkte å få en dialog og en forklaring på hvorfor kampen ble avlyst, ble han blankt avvist.

– Han skrek flere ganger til meg og ba meg komme meg vekk og viste en elendig oppførsel. Jeg spurte da hva slags agenda han hadde med å oppføre seg på den måten, og dermed fikk også jeg det røde kortet. Det ble selvfølgelig dårlig stemning etter at kampen ble avbrutt, men dette sørget dommeren for selv. Jeg har vært med på mye i fotballen, men jeg har aldri opplevd lignende. Her føler vi oss rett og slett urettferdig behandla, sier Stovner SK-treneren.

Kjell Sverre Hansen Wold og Espen Myrbakken mener også, uavhengig av resultatet, at Stovner SK allerede er forhåndsdømt.

– I sosiale medier etter kampen florerte det med negative meldinger om hva slags klubb Stovner SK er, og det var mange «kreative» forslag til hva som hadde skjedd underveis. Det er på det rene at vi har hatt noen ufine episoder i klubben tidligere. Dem har vi tatt tak i og jobbet med, men dette er noe helt annet. Uansett står vi maktesløse tilbake mot det som legges ut på sosiale medier. Vi må kanskje sette opp et kamera som filmer for å ha bevis, sier de.

– Ingen kommentar

I Lokmotiv Oslo ønsker de egentlig å si minst mulig om hva som skjedde.

– Vi opplevde i grunnen at det som oppsto var mellom dommertrioen og Stovner SK. Ut over det har vi ingen kommentar, sier Arthur Bakke Games som er administrativ leder i klubben.

Akers Avis Groruddalen har også forsøkt å få kontakt med den aktuelle dommeren, men våre henvendelser har ikke blitt besvart.