AVGJORDE: James Henriksen Lindbæk satte den avgjørende straffen for Årvoll mot Eidskog. Nå venter Askøy i 1/8-delsfinalen. Foto:
AVGJORDE: James Henriksen Lindbæk satte den avgjørende straffen for Årvoll mot Eidskog. Nå venter Askøy i 1/8-delsfinalen. Foto:Bilde 1 av 1

Til 1/8-finale etter straffedrama

Kaptein Mikkel Fjellhammer Martinsen forventet tøff motstand i 1/16-delsfinalen, men det spiller liten rolle når du har en keeper som leverer i begge ender.

Årvoll åpnet i hundre og gikk rett i strupen på Eidskog. Det enorme presset ga uttelling og det var kun spilt noen få minutter da Årvoll gikk opp i ledelse ved scoring av Mikkel Fjellhammer Martinsen. 

Men, Årvoll har hatt en lei tendens på Norway Cup: Når laget har tatt ledelsen har Årvoll-juniorene skrudd ned nivået, eller senket skuldrene, om du vil. 

Mot Eidskog lot Årvoll hedmarkingene spille seg inn i kampen igjen, og det var ikke akkurat ufortjent da Eidskog utliknet. 

Da man ikke greide å skille lagene etter ekstraomganger var det duket for straffekonkurranse. 

Der har Årvoll et ess i ermet, og det kan man trygt si kom godt til nytte: Keeper Ola Tveter Tønnesson ble det store helten med to strafferedninger og ett mål. Årvoll vant kampen 5-3.

Skyldfølelse

Etter kampen var sisteskansen i sprudlende humør.

– Jeg syns vi kom godt i gang, men vi slipper dem inn i kampen igjen. Måten de scoret på var litt heldig, men med tanke på hvordan kampbildet utviklet seg, lå det en utlikning i lufta.

– Det var en stor lettelse og sinnsykt deilig. Jeg syns det var fortjent, og deilig med bekreftelsen da James scoret det avgjørende målet, utdyper Tveter Tønnesson.

Han legger til at han må ta litt av skylda for Eidskog-utlikningen. Tveter Tønnesson så seg derfor nødt til å ta ansvar i straffesparkkonkurransen.  Både for å «gjøre opp» for seg til lagkameratene, og selvfølgelig for å sikre avansement.

Keepermat

– Som regel har jeg et godt forhold til straffesparkkonkurranser. Jeg har hatt mange vellykkede opplevelser. 

– Jeg tok med meg en enorm selvtillit inn i straffesparkkonkurransen, og det tror jeg også resten av laget merket.

I avisas forhåndsomtale av Årvoll beskrev vi Tveter Tønnesson som lagets hemmelige våpen. I fjor sendte han og Skeid Vestli ut av Norway Cup. Torsdag skjøt han Årvoll et steg nærmere Norway Cup-finalen.

– Jeg satt igjen med litt skyldfølelse etter utlikningen deres. 

– Jeg sa derfor til Mathias (Årvolls trener) at «jeg SKAL ta straffer» og det var han enig i.

Tveter Tønnesson scoret på Årvolls første straffe. Deretter fulgte han opp med å redde to straffer. Og da James Henriksen Lindbæk scoret den avgjørende straffen var det bare å slippe jubelen løs.

– Digg

Henriksen Lindbæk ba om å få ta den siste straffen. Fra krittmerket var kantspilleren iskald.

– Jeg gjorde bare jobben min. Jeg er alltid klar for straffer, det gjelder bare å holde hodet kaldt.

Han er henrykt over keeperen sin, og beskriver Tveter Tønnesson som lagets beste spiller.

– En keeper som bidrar med både mål og redninger er faktisk veldig digg. Allerede i sin første periode i Årvoll så man at han hadde et enormt keeper-talent.