BLIR MED VIDERE: Suksesstrener Eirik Kjønø blir med Grorud IL videre og har undertegnet en ny kontrakt på tre år. I løpet av de årene ønsker han å føre Grorud IL og Groruddalsfotballen til nye høyder. Foto: Bjørn Moe
BLIR MED VIDERE: Suksesstrener Eirik Kjønø blir med Grorud IL videre og har undertegnet en ny kontrakt på tre år. I løpet av de årene ønsker han å føre Grorud IL og Groruddalsfotballen til nye høyder. Foto: Bjørn MoeBilde 1 av 2
GODT FORNØYD: Grorud ILs hovedleder, Richard Pedersen, er strålende fornøyd med Eirik Kjønøs valg om å fortsette som trener i klubben. Foto:
GODT FORNØYD: Grorud ILs hovedleder, Richard Pedersen, er strålende fornøyd med Eirik Kjønøs valg om å fortsette som trener i klubben. Foto:Bilde 2 av 2

Tre nye år for Grorud: Eirik motivert for nye steg

Grorud ILs suksess-trener, Eirik Kjønø, startet året med å bli koblet til den ledige stillingen som ny hovedtrener i Vålerenga, men det brydde han seg lite om. Nå har han undertegnet en ny treårskontrakt med Grorud og har store planer for framtiden.

– At enkelte har koblet opp navnet mitt med Vålerenga har ikke jeg brukt én eneste kalori på. Det er det flere grunner til. For det første har jeg ikke hørt noe fra Vålerenga. For det andre har jeg ingen andre tanker i hodet enn Grorud IL og veien videre. Alt annet bruker jeg veldig liten energi på, sier Eirik Kjønø til Akers Avis Groruddalen.

Flere eksperter har i riksmediene utnevnt sørlendingen, som to år på rad har blitt kåret til landets beste unge trener, som en joker til den ledige VIF-jobben. Selv legger han ballen paddeflat for denne gang.

– Det er vanskelig å love noe i fotball, men jeg er helt ærlig på at jeg nå ikke har noen andre intensjoner enn å fortsette arbeidet mitt i Grorud IL. Jeg venter heller ikke noen telefon fra Vålerenga eller andre klubber, sier Kjønø.

– Lett valg

Tidligere denne uka forpliktet han seg til sine ord og undertegnet en ny treårskontrakt med klubben han ledet til et historisk opprykk til OBOS-ligaen i 2019-sesongen.

– Både klubben og jeg ønsket å fortsette samarbeidet etter opprykket, og det har vært en dårlig skjult hemmelighet at vi ville bli enige om en ny kontrakt. Jeg er veldig glad for at alt nå er i boks, og at vi kan sette i gang med arbeidet med å levere et godt inntrykk i vår første sesong på landets nest høyeste nivå, sier Eirik Kjønø.

– Var det lett å undertegne ny kontrakt når man til stadighet blir koblet opp mot større klubber?

– Ja, det var jo det jeg selv ønsket. Jeg er stolt over det vi fikk til i Grorud IL forrige sesong, men jeg ser også at det er mye uforløst potensial i klubben, og jeg både tror og håper vi kan ta mange nye steg de neste årene. Det motiverer meg voldsomt.

– Grorud IL er et flott sted å være, og OBOS-ligaen er en flott arena både for spillerne og for meg å utvikle oss på. Å bli med videre var et veldig lett valg, sier Kjønø.

Klatring og utvikling

– Hva ønsker du å oppnå med Grorud i de tre neste årene?

– Jeg har flere mål jeg strekker meg mot. For det første ønsker jeg å bygge opp et solid OBOS-lag som i løpet av de tre årene skal være gode nok til å kjempe om playoff til Eliteserien. Samtidig har jeg lyst til å vise fram og videreutvikle unge spillere fra Groruddalen til større ligaer samtidig som vi skaper et lag som begeistrer folk i området her oppe.

– Grorud IL vise fram Groruddalen på en flott måte på den nasjonale arenaen, og år for år skal vi ta steg og bli bedre. Her har både spillere og trenere muligheten for å utvikle seg og ta steg, og jeg har stor tro på at vi skal få til det vi drømmer om, sier Eirik Kjønø.

Favorittsignering

Hovedleder i Grorud IL, Richard Pedersen, er vant til å få det som han vil. Å binde Eirik Kjønø til tre nye år var det han ønsket seg aller mest av alt.

– Ja, Eirik er den soleklart viktigste signeringen for klubben framover. Nå har han forpliktet seg til videre satsing på vårt prosjekt, og det er vi veldig fornøyd med. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Pedersen.

GODT FORNØYD: Grorud ILs hovedleder, Richard Pedersen, er strålende fornøyd med Eirik Kjønøs valg om å fortsette som trener i klubben.

GODT FORNØYD: Grorud ILs hovedleder, Richard Pedersen, er strålende fornøyd med Eirik Kjønøs valg om å fortsette som trener i klubben.

Stille på markedet

Det er ikke bare på trenerfronten at ryktebørsen går varm om dagen. Også spilleroverganger er et hett tema i starten av året. Akers Avis Groruddalen vet at det de siste ukene har vært flere spillere (både gamle kjenninger og nye) på prøvespill i klubben. Signeringene lar likevel vente på seg.

– Nei, det er ikke noe nytt om spillere inn og ut. Det er i ukene framover at det muligens kommer til å skje noe, men det kan også komme litt senere ut i forsesongen. Vi forholder oss foreløpig helt rolig, sier Eirik Kjønø.

– Det har aldri vært så høy aktivitet på overgangsmarkedet ved juletider som nå, men vi er foreløpig tålmodige. Skal vi plusse på noen skal det være de riktige spillerne og personene, sier Richard Pedersen.