PÅ PRØVESPILL: Midtbanespilleren Solomon «Solo» Owusu fra Romsås har hatt en god høstsesong med Follo FK som rykket ned til 3. divisjon. Etter sesongen dro han på prøvespill i Vålerenga. Foto: FolloFk
PÅ PRØVESPILL: Midtbanespilleren Solomon «Solo» Owusu fra Romsås har hatt en god høstsesong med Follo FK som rykket ned til 3. divisjon. Etter sesongen dro han på prøvespill i Vålerenga. Foto: FolloFkBilde 1 av 1

Trente med Vålerenga

Solomon Owusu ble forrige uke observert på Vålerenga-trening, og nå forteller 22-åringen fra Romsås om prøvespillet med Ronny Deilas menn.

– Det var bra trøkk på treningene. Nivåforskjellen mellom VIF og 2. divisjon hvor jeg har spilt er stor. På torsdagen hadde vi en liten internkamp hvor jeg spilte cirka en halvtime, og jeg føler jeg fikk vist noe av mine gode kvaliteter. De skulle ringe om hva som skal skje videre, sier Owusu til Akers Avis Groruddalen.

– Hvordan kom du i kontakt med Vålerenga?

– Jeg hadde en god høstsesong med Follo etter å ha vært skadet på vårparten. Etter den gode høstsesongen tok mentoren min, Benjamin Bruun, kontakt med Vålerenga. Jeg spilte en kamp mot dem i høst, hvor jeg la inn et godt inntrykk i Vålerenga-leiren, sier Solomon.

Han fant kjapt ut at intensiteten i Vålerenga er litt høyere enn han er vant med.

– Det var mye mer seriøsitet i alt de gjorde der. Ikke noe tull. De fremsto naturligvis ganske profesjonelle. Pasningene blir slått mye hardere, og folk forflytter seg mye kjappere. Jo høyere opp du kommer, jo vanskeligere blir det, beskriver han om nivåforskjellen mellom VIF og Follo.

På spillerjakt

Vålerenga-trener Ronny Deila var ikke til stede under prøvespillet. Ifølge 22-åringen benyttet Deila landsslagspausen til å bli bedre kjent med talentutviklingen i Nigeria og se på potensielle prøvespillere. Det kan derfor tyde på at Vålerenga er på utkikk etter nye spillere, noe assisterende-trener i VIF, Amund Skiri, kan bekrefte.

– Det stemmer at vi ser på markedet der nede. Nigeria har vist seg å være et spennende land å hente spillere fra, sier Skiri til avisen.

– Hva kan du si om prøvespillet til Owusu?

– Han er en meget spennende lokal spiller som vi har fulgt. Han er en god fotballspiller som har gode ferdigheter, og en av flere lokale spillere vi vil følge nøye med på framover også, sier han.

Har blomstret

Denne sesongen har groruddølen tatt store steg med Follo FK i PostNord-ligaen.

Til tross for at han var skadet i begynnelsen av sesongen, har Owusu kjempet seg inn i laget og briljert på Follos midtbane – og det er flere som har latt seg imponere over utviklingen hans under Anders Særvold i Follo.

– Jeg har trent veldig hardt i Follo og ville vise at jeg fortjente sjansen på et høyere nivå. Litt etter litt fikk jeg endelig debuten min og gradvis mer spilletid i fjor, sier Owusu.

– Jeg var god på treninger, men var dessverre skadet i et halvt år og kom tilbake i sommer. Og da hadde flere av spillerne dratt, da nyheten om at Follo skulle gå konkurs hadde kommet.

– Da fikk jeg muligheten og ville vise at jeg virkelig var noe. Jeg har hatt en kronglete vei opp hit, men er det én ting jeg vet, er det at det lønner seg med hardt arbeid, sier han.

Best på børs

«Solo» ble nylig kåret til «best på børs» av Østlandets Blad – han sanket flest poeng totalt etter endt sesong.

– Det er selvfølgelig stas. Det betyr at man blir lagt merke til. Selv om man rykker ned må det legges ned hardt arbeid, uansett hvilken situasjon man befinner seg i, sier han.

Dessverre for Follos del ser Owusu nye veier i fortsettelsen.

– Jeg har jo sagt til Follo at jeg er ferdig der. Men jeg er selvfølgelig glad og takknemlig overfor klubben for tilliten. Jeg ønsker å takke trenerne mine Anders Særvold og Martin Reier som har betydd mye for utviklingen min i Follo. Men jeg har ambisjoner som fotballspiller og vil spille på høyere nivå enn 3. divisjon akkurat nå.

– Hvilket nivå føler du at du hører hjemme på?

– Jeg føler jeg har noe å gjøre på det øverste nivået i Norge. Jeg kan ta nivået hvis jeg får riktig trening. Men jeg stresser ikke. OBOS-ligaen og 2. divisjon er kjempebra det også, sier han.