<strong class="nf-o-text--strong">TOM BANE:</strong> slik er forhåpningen at banen på Grorud skal stå i påskeferien. Foto:
TOM BANE: slik er forhåpningen at banen på Grorud skal stå i påskeferien. Foto:Bilde 1 av 2
<strong class="nf-o-text--strong">SPRER GLEDE: </strong>Leder av samfunnsavdelingen i Grorud IL Anita Iversen og markedssjef Camilla Johansen deler ut et påskeegg med snacks og billetter til hjemmekamp i OBOS-ligaen. Foto:
SPRER GLEDE: Leder av samfunnsavdelingen i Grorud IL Anita Iversen og markedssjef Camilla Johansen deler ut et påskeegg med snacks og billetter til hjemmekamp i OBOS-ligaen. Foto:Bilde 2 av 2

Påskeferie med strenge koronatiltak og ingen aktivitet:

Vil redde restene av påsken med konkurranse

Med strenge smitteverntiltak blir det lite aktivitet på Grorud Arctic Match i påsken. Det synes de ansatte i klubben er trist, men med en aldri så liten påskekonkurranse forsøker de å spre noe hygge før påska likevel.

Leder i Grorud ILs samfunnsavdeling, Anita Iversen og markedssjef Camilla Johansen sukker begge tungt når de forteller at det ikke kan gjennomføres noe aktivitet på Grorud i påskeuka. Smitteverntiltakene som gjelder over påske gjør at idrettslaget ikke kan holde aktivitet for barn og ungdom.

– Det er klart at dette er fryktelig kjedelig. Vi forstår godt at barn og unge er kjempelei av innstramminger og tap av fritidstilbud. Likevel må vi være så tålmodige som vi kan, så vi snart kommer oss ut på den andre siden av pandemien, sier Anita Iversen.

Gjør vondt å avlyse

Grorud IL hadde planlagt både fotballaktiviteter, åpen fritidsklubb og natursti for de unge i påsken. Nå er alt avlyst, og alle oppfordres isteden til å holde seg mest mulig hjemme. Iversen forteller at de har fått henvendelser fra både skoleansatte, foresatte og unge som lurer på om det vil være noen aktivitetstilbud hos dem i påsken.

– Vi skulle så gjerne fått gjennomført de oppleggene som vi hadde planlagt. Men vi har full forståelse for at reglene må være så strenge som de er nå. Likevel gjør det vondt å si at det ikke blir noen aktiviteter her når noen spør. De lurer jo fordi de har behov for å komme seg ut hjemmefra, være i aktivitet og treffe andre mennesker, forklarer hun.

Må «jage vekk» barn og unge

Når våren nå har meldt sin ankomst og det er lengre lyst ute, strømmer de unge til Grorud Artctic Match for både å leke og drive med egentrening. Men fordi smitteverntiltakene nå er så strenge, og det er satt krav om to meters avstand, er det problematisk at det samler seg store mengder med folk på fotballbanen.

Vanligvis er det et gledelig syn å se mye aktivitet på banen, men i disse dager fører det til stor bekymring og hodebry for idrettslaget. Fungerende daglig leder Frode Englund forklarer at de gjør det de kan for å unngå ansamlinger av folk på deres anlegg.

– De eneste som får lov til å være i aktivitet i Grorud IL nå er A-laget. De følger toppidrettsprotokollen, som er særdeles strenge smitteverntiltak, og det er derfor de kan trene slik som det er nå, sier Englund.

Nå jobbes det iherdig med å finne gode løsninger for å sikre at smitteverntiltak ikke brytes på idrettsanlegget – spesielt i påskeferien.

– Vi kan ikke armere fotballanlegget her. Vi ber innstendig foresatte og de unge om å ta ansvar for at smittevernet blir overholdt. I tillegg har Grorud bydel ansatt koronavakter som vil sirkulere rundt i nærområdene. Vi har et godt tverrfaglig samarbeid for å klare å overholde reglene som gjelder. Men det krever også at alle der ute er flinke til å etterfølge tiltakene som kommer fra myndighetene, forklarer Frode Englund.

Sprer glede med konkurranse

– Det er fullstendig bakvendt for oss å ønske at det ikke er liv og røre på banene våre. Vi oppfordrer virkelig alle til å bli med på denne dugnaden, slik at vi kommer tilbake til normalen så fort som mulig. Vi gleder oss stort til å ha normal drift på våre anlegg, tilføyer samfunnsleder Iversen.

Sammen med markedssjefen i Grorud IL, Camilla Johansen, setter hun nå i gang en påskekonkurranse. De har laget et stort påskeegg fylt med snacks, mineralvann og to billetter til en valgfri kamp i OBOS-ligaen, som de skal dele ut til en heldig vinner. Markedssjef Camilla tror konkurransen kan bli et positivt innslag i en krevende tid.

– Vi vil at folk skal ha noe å glede seg over, og noe å se fram til. Påsken er jo vanligvis en tid som er preget av kos og sosialt samvær for de fleste. Derfor vil vi dele ut dette deilige Grorud-egget til noen som kan dele det med sin kohort eller nærkontakter.

Johansen mener det ikke skal så mye til for å skape litt hygge og kos, selv i en veldig spesiell tid med flere bekymringer enn det man vanligvis har.

– I tillegg ligger det to billetter i egget til en valgfri OBOS-kamp. Da håper vi at den som vinner har noe å glede seg og se fram til, sier hun.

SPRER GLEDE: Leder av samfunnsavdelingen i Grorud IL Anita Iversen og markedssjef Camilla Johansen deler ut et påskeegg med snacks og billetter til hjemmekamp i OBOS-ligaen.

SPRER GLEDE: Leder av samfunnsavdelingen i Grorud IL Anita Iversen og markedssjef Camilla Johansen deler ut et påskeegg med snacks og billetter til hjemmekamp i OBOS-ligaen.

Slik kan du vinne

Om du har lyst til å delta i konkurransen må du følge Grorud IL på Instagram eller Facebook.

– Du må gå inn på innlegget og legge igjen en kommentar om hvem du ønsker å dele Grorud-egget med. Vi vil trekke en vinner blant alle dem som følger oss på disse sosiale mediene og legger igjen en slik kommentar under bildet. Og dersom du gjør det både på Instagram og Facebook, så har du dobbel sjanse for å vinne, forklarer Johansen.

Mer informasjon om konkurransen finner du på Grorud ILs nettsider, www.grorud-il.no. Vinneren trekkes fredag 2. april og vil bli kontaktet og annonsert i Grorud ILs sosiale medier og nettside.