Rusken

Søppelsekkene ble fylt én etter én under lørdagens dugnad. På bildet er Gina Todorovic (f.v), Iffit Sætre Qureshi, Aseel Mahmoud, Saliha Sezen, Katrine Sivertsen, Rawia, Gro Brenden.

– Begynner å ligne mer på «Søppelrud». Dette må reverseres!

Abonnement
FYSJ OG FYSJ: Dessverre ser det ut til at Rusken skal ha nok å ta tak i på Grorud...

Nå er det bare å finne fram søppelklypa 

IKKE TRIVELIG: Å kaste søppel i naturen gjør turen langt fra hyggelig for alle andre. Foto: Privat

Søppel hoper seg opp

ELEVENES RUSKEN: Ebba (10), Sadia (9), Maximilian (9) og Enes (9) rydder og klargjør området mellom avishuset og Grorud skole før nasjonaldagen. Foto: Martine Myhre
Grorud-elevene rydder nærområdet: 

Siste innspurt før 17. mai

Abonnement
DYRENE I VERDENSPARKEN: Generalsekretær i Rusken, Jenny Krohn, fikk besøke dyrene i Verdensparken. Foto: Caroline Hammer

Dyra bor tett på oss – og søppelet vårt

Abonnement
FØRSKOLE-EKSPERTENE: Førskolebarna i Haugenstua barnehage viste vei og sørget for at det ble rent og pent rundt barnehagen. Foto: Caroline Hammer

Barna tok ansvar – nå er Haugenstua vårklar

Abonnement
GRORUDDAMEN: Dykkere fra Buskerud Dykkeservice var hyret inn for å rydde i Groruddammen. Det ble ryddet i dammen i fjor også, og det viste seg onsdag da dykkerne denne gangen hentet opp langt mindre avfall enn i fjor. Likevel viser tall fra ryddeaksjonen at det fremdeles er mye avfall i og langs Alnaelva som må tas tak i. Foto:

Ryddet halvt tonn søppel i Rusken-aksjon langs Alnaelva

RYDDET OPP: Elevene i 7. klasse på Lutvann skole hadde ruskenaksjon med Alnaelvas Venner og Naturvernforbundet i Groruddalen på fredag. Her med Rahim Juma (t.v) og Linus Bråthen. Foto: x

Lutvann-elever ryddet bekken for søppel

Abonnement
DUKET FOR DUGNAD: I fjor ble ruskenaksjonene avlyst på grunn av pandemien. Derfor er årets rusken-aksjoner ekstra viktige, sier ruskengeneral Jenny Wallheden Krohn. Her fra Lindeberg. Foto: Sindre Veum Apneseth
Ruskenaksjonen står for døren:

– Ekstra viktig i år

Abonnement
GIKK TOM FOR POSER: Selv om elevene plukket 87 kilo med søppel, lå det fremdeles massevis igjen da elevene var ferdig for dagen. De gikk nemlig tom for søppelsekker og måtte gi seg. Foto:

2. klasse på Høybråten plukket 87 kilo søppel på 90 minutter

Abonnement
BRETTER OPP ERMENE: Ruskengeneral Jenny Kohn (t.v.) sammen med Arild Hermstad (MDG) brukte ikke lang tid på å finne litt søppel. De er tydelige på at hvis alle gjør litt så blir det fint for alle. Foto:
Plastrusken langs Alnaelva:

Samlet innsats for miljøet

Abonnement
STÅR KLARE: Grunnet korona-situasjonen er hele Rusken satt på vent. Den nye Rusken-sjefen Jenny Wallheden Krohn sier man nå bare kan følge de retningslinjene som kommer, og håpe at det kommer et klarsignal etter hvert. Her fra fjorårets Baderusken. (Foto: Rusken) Foto:
Korona-krisen:

Rusken settes på vent

Abonnement
MANGE MØTER: Jan Hauger trekker fram møtene med mennesker i alle aldre som noe av det han vil huske best fra tiden som Ruskengeneral, om det så er barn eller politikere. Her sammen med Lukas fra Bjerkedalen borettslag og varaordfører Kamzy Gunaratnam. Foto:

Generalen går av med flagget til topps

Abonnement
UKAS FUNN: I løpet av fire dager har Gaterusken plukket over 100.000 sneiper og snusposer. Samtidig som Ruskengeneral Jan Hauger ikke er imponert over at såpass store mengder havner på bakken, ser ordfører Marianne Borgen positivt på at det blir synliggjort på denne måten. Foto:
Avsluttet Ruskenuka med utstilling:

100.000 sneiper og snusposer på fire dager

Abonnement
RUSKEN-TOG: Barn fra barnehager i hele Oslo gikk samlet til «Ruskenbyen» i Spikersuppa sist mandag. Aktiviteter og underholdning står for tur fram til lørdag. Foto: Rusken
Ruskenuka i Oslo:

Egen «by» i Spikersuppa

Abonnement
RUSKE-FAMILIEN: Nå skal det ikke være mye søppel å finne rundt Coops butikker på Haugenstua. Foto:

Coop rusker Groruddalen

Abonnement
TAR ANSVAR: Hans Georg Helberg og Jan Hauger har ikke bare like stort smil, de er også begge opptatt av at det ser fint ut rundt dem. Foto:

Stor ruske-glede på Alna

Abonnement
BRUK AVFALLSDUNKENE: Ruskengeneralen finner alltid sneiper, brusflasker, korker og det ene og det andre når han tar seg en tur ut. Foto:
Ruskengeneralen på inspeksjonsrunde:

– Elva er ikke en søppeldynge

DEKT MED SNEIPER: Holdeplasser som bader i snusposer og røyksneiper gjør Ruskengeneral Jan Hauger bekymret. Foto:
Ruskengeneralen med oppfordring:

– Plukk sneipene dine sjøl!

PROBLEMOMRÅDET... men da vi skulle innom for å dokumentere situasjonen, hadde Rusken kommet oss i forkjøpet og ryddet gangveien mellom Joker og Kalbakkenfeltet. Foto:

Rusken ryddet, nå kommer det søppelkasser

Abonnement