Utbygging

Med denne foreløpige skissen ble Grorud-beboerne presentert for nye Grorud sentrum på beboermøtet. (Ill. Asplan Viak) Foto:
Groruddalsdebatt:

Nye Grorud sentrum – til sorg eller glede?

FORSLUMMING? Jon Ruder og Hege Ajer Petterson i Furuset Vel frykter at utbygginger og byggesaker, som den som er knyttet til eiendommen Soleglad 4, bidrar til forslumming av gamle Furuset. Foto:

Ber staten komme på banen: – Frykter forslumming av boligområdet

Abonnement
SAMMENSATT: Byutviklingen på Rødtvet er kompleks, der Kakkelovnskroken 3 er en av bitene i puslespillet. Derfor går diskusjonen på tvers av bydelsgrensene, her ved Eirik Torheim fra Grorud Venstre og Aleksander Engevik fra Bjerke Venstre. Foto:

Alle perspektiver skal fram på folkemøte om Kakkelovnskroken 3

Abonnement
ILLUSTRASJON: Slik ser planene for Tonsenhagen ut hittil i prosessen.  (Ill.: Schjelderup Trondahl Arkitekter AS). Foto:
Oppussingsplaner for Tonsenhagen torg:

Vil blåse nytt liv i sentret

Abonnement
KULTURLANDSKAPET: Fra Rødtvet gård ser man i dag ned til Bredtvet, og har også utsikt helt over til Østmarka. Følger man planprogrammet, vil byggene i Kakkelovnskroken kutte begge disse siktlinjene. Foto:
Planene for Rødtvet-utbygging:

Frykter at man går i den samme fella

Abonnement
Foto:
Kakkelovnskroken 3:

Håper naboene blir med på laget

Abonnement
BEST EGNET TIL NÆRING: Camilla Wilhelmsen og Odd Bryhn er skjønt enige om at Kjelsrud og området rundt egner seg desidert best til fortsatt næringsdrift, heller enn å få inn boliger. Foto:
Frp og lokale næringsaktører:

Vil ikke ha boliger på Kjelsrud

Abonnement
PÅ BANEN: Med nye ideer rundt gjenreising av Kalbakken senter, har plan- og bygningsetaten fått tro på prosjektet. Foto:
Utviklingen av Kalbakken senter:

Ny giv med nye eiere

Abonnement
Foto:
Onsdagspihlsen:

Legg dritten til Groruddalen!

Abonnement
KOMMENTAR: Vidar Berget, leder i Alnaelvas Venner. Foto:
Debatt

Ny E6 på Smalvollen

Abonnement
Skulle du trenge en kopp sukker, er det bare å spørre naboen i blokka ved siden av. Foto:
Onsdagspihlsen:

Hovinbyen – den nye slummen?

Abonnement
BLIR SLIK: Gjennom tre etapper vil Thon Hotel Linne utvides. Siste etappe vil være et påbygg i hovedbygget til høyre i bildet, estimert ferdig første kvartal i 2018. Foto:

Linne bygger ut
i tre etapper

Abonnement
SVARER: Direktør Ellen S. de Vibe og prosjektleder Silje Hoftun i Plan- og bygningsetaten svarer på spørsmål om strategisk plan for Hovinbyen som nå er ute på høring.
 Foto:
Hovinbyen:

Spørsmål og svar

Abonnement
– TAR UTEN Å GI: Frode O. Hansen i Lillomarkas venner mener byrådet tar et flott område uten egentlig å gi noe tilbake. Foto:

–  Vi får ingenting tilbake

Abonnement
UNDER BAKKEN: Fabian Stang ble med den i den nye tunnelen der Lørenbanen bygges. Om to år skal Grorud-banen kjøre passere akkurat her. Foto:
Bygger Lørenbanen:

Øker kapasiteten med 15 prosent

Abonnement
IKKE EN MARKADEBATT: Bård Folke Fredriksen nyter en kaffekopp på skogstur i Bånkallia, som er det foreslåtte erstatningsområdet dersom Ravnkollen blir bygd ut. Han synes ikke at Bånkall har dårligere bruksverdi enn Ravnkollen. Foto:
Byråden om Romsås:

– Ikke en debatt om markagrensa

Abonnement
VIL VISE RAVNKOLLEN: Frode O. Hansen og Heidi Trøen inviterer til omvisning i utbyggings-truede Ravnkollen. Foto:
Skal vise sin motstand:

Inviterer deg til Ravnkollen

Abonnement
<strong class="nf-o-text--strong">KREVER VERN:</strong> Gjermund Andersen i NOA (midten) forventer at Oslos politiske ledelse verner om Markaloven. Her er han i Ravnkollen med Frode O. Hansen i Lillomarkas venner og Heidi Trøen i beboeraksjonen mot utbygging. Foto:

Forvententer respekt for Markaloven

Abonnement
<strong class="nf-o-text--strong">– ROMSÅS TRENGER DET:</strong> Yassine Arakia (H) og Anders Røberg-Larsen (Ap) mener fortsatt at Ravnkollen bør bygges ut. Foto:

H og AP står på sitt

Abonnement