Over ett tusen innspill ble sendt inn til forslaget til skolebehovsplanen. Selv om ikke alle handlet om Trosterud, vet vi at både politiet og Plan- og bygningsetaten er blant dem som har stilt seg kritiske til forslaget. Bor man på Haugerud og Trosterud har man selvsagt trykket den beskjeden godt til brystet.
I løpet av den nærmeste tida vil vi få svaret på om man har klart å gjøre nok til at Utdanningsetaten slukøret legger vekk forslaget om å legge ned barneskolen. Da gjenstår spørsmålet: hva med planen om å bygge ny skole, som del av områdeutviklingen på Haugerud og Trosterud? Den opprinnelige frykten før nedleggingsplanene kom på bordet var at nybygget ville bli forsinket. Blir det i stedet premien for innsatsen de siste månedene?
Til syvende og sist er det politikerne som sitter med endelig avgjørelsesmakt i dette spørsmålet. Der de rødgrønne partiene har gått hardt ut med støtte til de hardest rammede skolene, har byrådspartiene og deres støttepartier valgt å sitte stille i båten. Uttalelser om at dette kun er et forslag, og at de avventer å kommentere før forslaget ligger på deres bord, har vært det eneste de har villet si.
Ender Utdanningsetaten likevel med å foreslå å legge ned Trosterud, på tross av alle gode argumenter mot forslaget, vil byrådet måtte avgjøre om de skal ta en upopulær avgjørelse som potensielt vil ramme dem hardt i kommende valg, eller så må de lage en helt ny skolebehovsplan for å unngå å legge ned skoler. Legges skoler ned, blir det et tapsprosjekt uansett hvordan man snur og vender på det.