GODT BIDRAG: Når flere bruker fjernvarme til oppvarming, blir det mindre behov for strøm. Det vinner også de som ikke har fjernvarme på.
GODT BIDRAG: Når flere bruker fjernvarme til oppvarming, blir det mindre behov for strøm. Det vinner også de som ikke har fjernvarme på.

Kommentar:

Når muligheten byr seg, slår man til

Venter man på noe godt, venter man ikke forgjeves, sier ordtaket. Det får vi håpe at i aller største grad gjelder for Stovner bad, når de nå endelig etter 40 år har klart å komme i gang med arbeidet.

At man endelig har kommet i gang med gravearbeidet der, får heldige konsekvenser for annen infrastruktur. I en tid der det å tenke grønt blir stadig viktigere er det bra at det ikke blir en ettertanke når det skal avgjøres hvordan et så stort bygg skal holdes i gang. Varmebasseng som holder 34 grader og boblebad på 36 grader er ikke bare-bare å holde varmt midtvinters. Om Stovner bad skal unngå å bli en strømsuger av uante proposjoner, må man tenke lurt.

Da er det gledelig å se at Hafslund Celsio er på plass i god tid for å sikre oppvarmingen. Allerede under byggeperioden skal de levere fjernvarme der, samt til flere store næringsaktører i samme område.

Strøm er mangelvare i Oslo på vinterstid. For de fleste av oss er det fortsatt elektrisk oppvarming som gjelder, og da kan det fort bli dyrt å skulle varme opp hjemmet. At næringslivet kutter sitt strømforbruk er godt for deg og meg. Som kjent er det etterspørselen etter strøm som setter prisen. Jo flere som har fjernvarme, jo lavere blir etterspørselen etter strøm. Alle som har sammenlignet en strømregning fra juli med en fra januar, har sett hvor stor betydning oppvarming har for strøm-regnestykket.

Forhåpentligvis er dette bare starten på fjernvarme-eventyret på Stovner. Når de nye fjernvarmerørene er på plass, får vi håpe at det blir enkelt å utvide det. I så fall kan både næringsliv, sameier og kommunale bygg forhåpentligvis i framtiden få varme fra vann.